Pine Pleasure

Tidigare i veckan inleddes en presentation av de hästar Stall Celeber ägt under årens lopp. Vi tar det i kronologisk ordning så därför kommer vi nu att presentera de hästar vi ägde innan vi började med egen uppfödning.

Hösten 1995 hade vi ägt travhäst i ett år och insett att det här var ju riktigt roligt. Därför införskaffades den då 1-åriga Pine Pleasure (Zoot Suit). Ett mörkt, nästan svart, sto som precis som vår första häst sattes i träning hos Kjell Wallin. I den regin tog hon fem segrar och sprang in knappt 300 000 kr under åren som följde. Alltså ett aningen bättre resultat en den ett år äldre Judy Tim (Lindy's Crown), i alla fall sett till antalet segrar och pengar på kontot. Däremot lyckades hon inte kvala in till några av årgångsloppen.

Våren 2000 väntade Judy Tim sitt första föl och vi kände att det var tillräckligt med ett fölsto. Även tävlingshästar hade vi vid det laget så det räckte, mer om dem i senare inlägg. Pine Pleasure såldes därför vidare och gick på tävlingsbanan några år till innan hon fick sitt första föl 2003.

Eftersom vi ägde Pine Pleasure innan datorerna och digitalkamerorna blivit en självklar del av vardagen har vi inte en enda bild att ladda upp på henne. Det är lätt att glömma att det inte är så fasligt länge sen ord som blogg, twitter och facebook inte existerade över huvud taget...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0