Valuta för pengarna? Ropa in en Celeber-häst!

Härom veckan kom vi att prata om 1-åringar som säljs för dyra pengar på auktion. Man läser om dem i Travronden och allt verkar så lovande, men hur går det sen? Med denna frågeställning i färskt minne var Aftonbladets artikel på samma tema intressant läsning. Där konstaterades det att dessa affärer i de allra flesta fallen innebär miljonförluster för köparna.

Stall Celeber har hitills sålt en uppfödning på auktion. Året var 2008, platsen Elitauktionen i Stockholm och vårt bidrag i auktionsringen hette Hollywood Celeber. Detta är alltså två år sedan och den unga damen har idag uppnått startbar ålder. Har ni inte hört talas om henne? Det har ni nog (i alla fall om ni besökt den här bloggen tidigare), de nya ägarna har nämligen bytt namn på henne så numer heter hon Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Halvvägs in på 3-årssäsongen kan hon skriva miljonär och vinnare av långa E3 på visitkortet. På att-göra-listan finns deltagande i finalen av korta E3 nu på fredag. Slutsatsen av detta borde väl bli att om man vill få valuta för sin auktionspengarna så är det en Celeber-häst man ska satsa på!


Tamla Celeber inför Elitauktionen 2008. Foto: Åsa Pernes.

Vi får ibland frågan om vi inte ångrar att vi sålde henne nu när det går så bra. Svaret är absolut inte! Ni som följer den här bloggen har väl inte kunnat undgå att vi fortsätter följa även sålda uppfödningar och gläds över deras framgångar. Att vi sedan får uppfödarepremier på alla prispengar (i normala fall 10% av prissumman, i vissa större lopp 20%) gör inte saken sämre.


Vi tillsammans med Tamla Celeber, ägare, tränare, skötare och kusk efter E3-segern i början på juli. Delad glädje är dubbel glädje! Foto: Martina Swartling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0