Hugo Celeber röntgad och böjd

Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) är en 3-åring som vi äger. Han har hunnit med fyra starter med såväl en förstaplats som en andraplats i resultatlistan. Så långt är allt väl. Problemet är bara att han travar orytmiskt, vilket t.ex. ledde till att han galopperade i senaste starten. Detta är ingen nyhet, vi har undersökt honom tidigare, men samtidigt har det har funnits en förhoppning om att det ska rätta till sig när han får växa till sig och får ordning på benen.

Efter senaste starten kände vi dock att det var dags att undersöka honom igen. Därför har han idag röntgats samt genomgått ytterligare ett s.k. böjprov. Det sistnämnda innebär att man provocerar leden genom att hålla den i ett visst läge under en period och sedan låta hästen springa. Syftet är att eventuella hältor ska bli tydligare. Resultatet av dagens undersökningar var att inga fel upptäcktes. Det kan vara så att han är fullt frisk och helt enkelt travar som han gör, men det kan också vara så att det finns något som inte hittats än. Därför väntar fortsatta undersökningar på onsdag.

Vi hoppas att vi kommer att få klarhet i varför han travar som han gör så att vi får möjlighet att åtgärda det. Om han har 50% platsprocent nu borde det kunna bli riktigt bra om han får ordning på travet.

Ny uppdatering på onsdag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0