Planer för 2011?Resfeber? Nej, inte alls.

Förklaring kommer...


Gazelle Bac

Så har det blivit dags för den sista hästen vi köpte in innan vi på allvar började med uppfödning. Vill du läsa de tidigare presentationerna återfinns de i kategorin "Hästpresentationer" i spalten till höger.

I februari 2001 inhandlades en nybliven 2-åring som gick under namnet Gazelle Bac (Lindy's Crown). Precis som vår tidigare förmågor hamnade hon på Bjällersta Gård utanför Eskilstuna. Dessvärre blev det ingen framgångssaga. Gasellen, som hon kallades till vardags, kom visserligen till start och sprang in några kronor, men gjorde ingen större succé. 2003 valde vi därför att sälja henne vidare för att helhjärtat satsa på våra Celeber-uppfödare. Mer om dem utlovas i kommande inlägg!

Hälsningar från Eskilstuna

Från Team Wallin i Eskilstuna hälsas det att Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) ska få en träningsperiod som förhoppningvis gör så att hon får lite fart på benen. Däremot är tanken att Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) snart ska ut och visa upp sig på banan igen. Mer info om var, när och hur kommer förstås att publiceras här när det närmar sig.

Bloggkompis

Det är inte bara Stall Celeber som bloggar. Nu har Lennart Ehlinger, delägare i vår uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber), börjat skriva hos Travnet. Vi följer givetvis bloggen med största intresse!

Travrondens topplistor

Igår presenterade tidningen Travronden sina topplistor. Vår stjärnuppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) återfanns på flera av listorna. För tredje gången i rad räknas vår guldklimp som det bästa 3-åriga stoet, inte särskilt konstigt med tanke på att hon i den kategorin är såväl snabbast som vinstrikast. Tamla Celeber är dessutom Sveriges 8:e vinstrikaste häst under 2010 efter stora namn som Torvald Palema (Alf Palema) och Iceland (Scarlet Knight). Värt att notera är att hon är det bäst placerade stoet på den listan, ett par hundratusen framför en viss Viola Silas (Lindy Lane).

Nya nischer

När hästarna stannar på upploppet och/eller galopperar får man börja fundera på diversefiering. Vad sägs om att slå sig på läkemedelsbranschen?


Mammor, bebisar och bebisar på gång

Om ni tittar i spalten till höger, längst ner, ser ni att vi har lagt in en nedräknare på när våra fölston ska föla. Idag är det exakt hundra dagar sen vi la in den på Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim). Således har nästan en tredjedel av dräktigheten passerat. Än så länge har det inte börjat synas. Både Amanda och Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) fölar relativt sent nästa år, så de kommer nog bli tjocka först en bit efter jul. Amanda är dräktig med Kadabra och Judy med Order By Fax. För Amanda är det fjärde fölet och för Judy hägrar 10-jubileum.

Damerna går fortfarande tillsammans med sin årsföl. Det är på gång att vi ska skilja av dem, men med anledning av att det är mycket att stå i så dröjer det nog några veckor. Så nu går de alla fyra tillsammans med ytterligare ett sto med föl. Judy Tim har passat på att utnyttja situationen och blivit boss på gamla dagar. Hon styr och ställer för att se till att de andra rättar in sig i ledet. Övriga får snällt vänta sisådär tio år på att det ska bli deras tur att vara äldst.

Man får vara glad för det lilla

Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) lyckades inte hålla sig i rätt gångart i gårdagens start utan slog på en galopp. Trots detta lyckades han trava in som 7:a och inkasserade därigenom 2 000 kr.


Håller tummarna inför kvällen

Som vi nämnt ett par inlägg längre ner har vi häst till start på Sundbyholm ikväll: Hugo Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) i lopp 2. Helsystern Gabriella Celeber var som bekant långt från toppform på Solvalla i söndags, dessutom var det en annan häst i stallet som inte presterade. I värsta fall är det någon infektion eller liknande som härjar. Men om man inte är optimist är det mycket tveksamt om man ska hålla på med trav så vi ser fram mot kvällen med tillförsikt!

Mösspåtagning

 
Nu börjar den årstiden när mössan oftast är på. Problemet är när man ska ta av den....

Gabriella Celeber andra utanför placering

Dagens Stockholmsäventyr fick inget lyckligt slut för 4-åriga Gabriella Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim). Hon slutade oplacerad på tiden 16,8. Bättre lycka nästa gång?

Hugo Celeber - Tis 19/10 Eskilstuna - Lopp 2

På tisdag gör vår 3-åriga Hugo Celeber ett nytt försök på travovalen. Från spår 10 över medeldistans startar Hugo och tränaren Kjell Wallin. Vi håller tummarna för att Hugo lyckas hålla sig i rätt gångart denna gång.

Starlistan hittar du här.

Matkö


Foto: Åsa Pernes

Judy Tim (Lindy´s Crown-Cissus) och Amanda Celeber (Express Ride-Judy Tim)
gillar verkligen att bo hos Tina och Mariano. Men det här att stå i matkö och be snällt
skulle vi kunna ändra på.

Gabriella Celeber - Sön 17/10 Solvalla - Lopp 11

Efter en tredjeplacering i ett B-lopp för några veckor sen är det dags för vår egenägda 4-åring Gabriella Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) att ge sig ut i ett "vanligt" lopp. I sista loppet på Solvallas söndagstävlingar smäller det. Gabriella Celeber och tränaren Kjell Wallin startar från spår 8, med 20 meters tillägg, över medeldistans. Heja, heja!

Startlistan hittar du här.

Allt om hästar

I det föregående inlägget, så väl som i en rad tidigare inlägg, har vi publicerat bilder tagna av vår vän Åsa Pernes. Nu skulle vi vilja passa på att tipsa om sidan hon driver, nämligen alltomhastar.se, där våra hästar dyker upp som fotomodeller emellanåt. Sidan handlar främst om god hästhållning och friskvårdsarbete för häst. I viss mån är sidan inriktad på ridsport, men alla som håller på med hästar kan hitta intressant läsning.

Är du istället intresserad av rena travsidor kan vi rekommendera topplistan över Sveriges bästa travbloggar och givetvis Travnet som alltid har koll på det senaste inom travsporten.

Nedan ett urval av de bilder Åsa Pernes tagit på Celeber-gänget. Klicka på dem om du vill se dem större!

 


Katla Celeber

Ännu en fin bild tagen av Åsa Pernes.


Katla Celeber (Look de Star-Amanda Celeber)

Lite svett

Nu är det dags för en tvådagarskurs för Nina Bengtsson. Skönt med lite fysisk ansträngning till häst som omväxling till all mental påfestning inför och runt Oaks.


Jenny på Logik V (Lobster).                           Foto: Christina Collman


Spåtanten Daniel

Nu har Daniel (Saras sambo) berordrat ett blogginlägg. Upprinnelsen till detta är att vi hittade bilder tagna på honom och Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) julafton 2007. Vid detta tillfälle yttrade Daniel att Tamla var hans favorithäst. Så här i efterhand påstår han att det innebär att han redan då förutsåg att hon skulle vinna Oaks.Daniel tillsammans med Tamla (längst från kameran) och hennes halvblodskompis (närmast).


Tyvärr måste vi också meddela att Daniel varken förr eller senare gett uttryck för att ha någon mer "favorithäst". Vi vet inte om vi ska se det som ett dåligt tecken...

 


Tillbakablick på sommaren

Jag (Sara) sitter och bläddrar igenom somriga hästbilder. Blir onekligen lite nostalgisk en mörk höstkväll som denna. Nu börjar den där tiden när det behövs långkalsonger, hästarna halkar och får snöstyltor, vattnet i stallet fryser till is och tårna fryser förvandlas till små isbitar. Tur att jag numer tagit på sig rollen som stallets bloggare så att jag kan sitta i en varm lägenhet med en påse godis.

Bilderna är från sommaren 2009 och är tagna av Daniel Olofsson.Judy Tim tycker om att bli kliad.


Puss på dig, Bitabs Celeber!


Idabel Celeber i sommarhagen.


Gabriella Celeber när vi hälsade på hos tränaren Kjell Wallin utanför Eskilstuna.

Global Charm

Efter en ganska lång paus i presenterandet av hästar vi har haft kommer här ett nytt inlägg i serien.


Som inbitna hästägare vet så är alla hästar blivande världsstjärnor som 1,5-åringar. Allt ser fantastiskt ut och tillvaron är en enda lång väntan på en inbjudan till Elitloppet. För att illustrera detta fenomen ska vi nu berätta sagan om Global Charm.

Hösten 1998 fick vi ett tips om en extremt lovande 1-åring. Det var ett sto efter Super Arnie. Kjell Wallin, som vi samarbetat med sedan vi började med trav, var mäkta imponerad. Sagt och gjort, vi hade gjort det till en vana att ha en häst i varje årskull, så vi slog till.

Här ska vi passa på att påpeka att vi faktiskt har ett ganska bra facit på de hästar vi ägt. Samtliga har kommit till start och även vunnit lopp. Utom en. Kan ni gissa vem? Jo, Global Charm förstås. Hon kom visserligen till start, men när vi sålde henne hösten 2001 hade hon tjänat ihop 7 000 kr. Hon tävlade vidare hos sin nya ägare och när hon sedan la tävlingsskorna på hyllan som 5-åring hade hon startat 9 gånger och sprungit in totalt 14 000 kr.

Men vi tog såklart nya tag, hittade nya talanger att tro på och lyckades faktiskt aningen bättre. Mer om det i kommande inlägg!


Tamla Celeber vann över Viola Silas...

...i alla fall i Travnets omröstning angående vem av dem som kommer att bli bäst. 55% av de som röstade trodde på Tamla. Intressant att läsa kommentarerna också. Mest intressant blir dock att se hur det faktiskt blir framöver.

Kari vill köpa Celeber-häst

Tittade just på Travnets travsnack med tränaren Kari Lädhekorpi och ett par minuter in i klippet gnäller han om att han inte getts möjlighet att köpa Oaks-vinnaren Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Vi informerar gärna Kari om att alla uppfödningar som vi fortfarande äger är mer eller mindre till salu. Vill han också vinna Oaks så har Tamla Celeber två yngre systrar som han är välkommen att lägga bud på! Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) är 2 år och tränas idag av Kjell Wallin. Katla Celeber (Look The Star - Amanda Celeber) föddes i våras och går fortfarande med mamma i hagen. Så Kari, hör av dig så kanske du också får besöka Vallas vinnarcirkel första helgen i oktober!

Einar Celeber oplacerad

Stockholmsresan resulterade inte i någon placering för 6-åriga hingsten Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). Till skillnad från lillebror lyckades Einar dock hålla sig i rätt gångart...

Galopp för Hugo Celeber

Hugo Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) slutade oplacerad efter galopp. Det är bara att komma igen och ta nya tag.


Tillbaka till verkligheten

Så börjar det bli dags att landa i vardagen efter helgens Oaks-äventyr. Ni missar väl inte att såväl Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) som lillebror Hugo Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) startar på Solvalla ikväll?

Skrivet om Tamla Celeber efter segern i Oaks

Det blir många inlägg om "vår" Oaks-vinnare Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) just nu, men vi tycks inte vara ensamma om att vara imponerade. Micke Nybrink fortsätter berömma henne i Aftonbladet, Hästmagazinet rapporterar att hon var överlägsen och pratar redan om gula kavajer, samma spår är Travkompaniet inne på och Travnet har dels en intervju med skötaren Isabell Ahlin, dels en liten text om de stola uppfödarna.

Stolta damerJenny Nilsson (uppfödare), Tamla Celeber (hon som gjorde jobbet), Isabell Ahlin (Skötare)

Tamla Celeber eller Viola Silas?

Med tanke på att det både i år funnits en tydlig kulletta bland de 3-åriga stona handlar veckans omröstning på travnet.se om vem av Tamla Celeber och Viola Silas som kommer att bli bäst på sikt. Vi har redan röstat, kanske aningen mer med hjärtat än hjärnan, och hoppas att ni går in här och gör detsamma.

Kan man se det tillräckligt många gånger?


Gårdagen i bilder

Bilderna är tagna av Saras sambo Daniel Olofsson om inte annat anges.


Sara lärde Daniels farmor Barbro, som var på trav för första gången, att läsa programmet.Härliga travdagar innehåller givetvis god mat. (Foto: Sara)Hela barnaskaran Nilsson med vänner var på plats på restaurangen på Solvallas läktare.Vi må vara duktiga uppfödare, men några vidare spelare är vi inte... (Foto: Sara)


Vår bebis, numera Sveriges bästa 3-åring, under defileringen.


När hästarna var samlade bakom bilen var det så nervöst att vi knappt vågade titta.


Varvet kvar och Örjan har placerat Tamla perfekt i andra par ytter.


På upploppet var det inget snack om saken; Tamla Celeber är Sveriges bästa 3-åriga sto!Tamla har fått på sig segertäcket och Örjan intervjuas på storbildskärmen i bakgrunden.

Nöjda uppfödare i Solvallas vinnarcirkel.

Sara posar med blommor och vinnarskål.


En alldeles underbar helg

Det började i lördags då vi åt buffé med andra ägare och uppfödare. Det är inte som i fotbollen där klackarna möts på mörka platser och gör upp utan här firar vi tillsammans. Det var en viss disskusion om vem som hade rätten till fönsterplatserna. Var det de som kom först eller var det startpoäng ock ranking som gällde? Hur som helst, här är uppfödarna Sisyfos och delägarna till Roxa Sisu. Tyvärr galopperade hon sedan på upploppet. Synd vi unnade er en andraplats. Vi ses säkert igen.The Winner Takes It All

Vinst i långa E3. Vinst i korta E3. Och så vinst i Svenskt Trav-Oaks. En underbar avslutning på en underbar säsong! Hon är fantastisk, våran uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Även kusken Örjan Kihlström imponerade!

Mer detaljer och bilder under morgondagen...


Tankar för dagen

Varför kallas det Kriteriehelgen när det är Oaks som är höjdpunkten?

The Winner of Trotting Idol 2010 is: Tamla Celeber!

I skrivande stund är Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) streckad på 91 % av V65-kupongerna. Näst mest streck i hennes lopp har So Here I Am (Scarlet Knight) som återfinns på 13 % av de inlämnade systemen. Detta faktum minskar knappast den uppfödarnervositet som börjat göra sig påmind. Folk tycks tro att det bara är att ställa ut henne på banan så vinner hon, men vi har varit med tillräckligt länge för att veta att så inte är fallet. Ett exempel på det kan ni läsa om här.

Vi har dock kommit på en fiffig lösning för att slippa våndas åtskilliga timmar till. Trenden i t.ex. Idol, Dansfeber, Let's Dance och Melodifestivalen stavas ju numera tittarmakt. Det är upp till de där hemma, ring och rösta! Nu tycker vi att det är dags att travet hakar på. Ge makten till spelarna! Låt dem rösta vem som ska segra i Oaks 2010. Så vad säger ni? Ska vi ställa in dagens tävlingar och bara skriva ytterligare en storloppsseger på Tamla Celebers meritlista?

Hugo Celeber - Ons 6/10 Solvalla - Lopp 3

Efter några månaders frånvaro ska Hugo Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) nu ut på ovalen igen. Vår egenägda 3-åring ska ut i ett lopp på Solvalla. Loppet är 2 140 m, Hugo kommer att starta från spår 8 och köras av tränaren Kjell Wallin. Vi håller tummarna för att han gör en lika lyckad comeback som helsystern Gabriella Celeber gjorde förra veckan.

Startlistan hittar du här.

Einar Celeber - Ons 6/10 Solvalla - V64-5/DD-1

I veckan som gick var Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) ute och visade upp sin galoppförmåga. Redan på onsdag görs ett försök till revansch. Den Kari Lädhekorpi-tränade 6-åringen åka till Stockholm och var med i ett lopp över medeldistans. I sulkyn sitter Per Lennartsson och ekipaget har lottats till spår 12.

Startlistan hittar ni här och loppet sänds dels i TV4 Sport där direktsändningen startar kl. 19.00, dels visas en snabbare genomgång av V64-omgången i TV4 Plus kl. 21.30.

Nervositeten börjar smyga sig på?

Hemma hos familjen Nilsson har det precis ätits frukost. Sara var trött för det tog timmar innan hon somnade igår och Jenny betedde sig som en speedad duracellkanin. Och idag är det ju bara V75 utan celebra intressen som gäller. Hur ska vi klara morgondagen?


Tamla Celeber - Sön 3/10 Solvalla - OAKS

Om ni mot förmodan kunnat missa så startar vår uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) från spår 3 i årets upplaga av Svenskt Trav-Oaks. I sulkyn sitter Örjan Kihlström och på spel står ett förstapris på 1 miljon kronor och evig ära.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 med start kl. 17.05.

RSS 2.0