Global Charm

Efter en ganska lång paus i presenterandet av hästar vi har haft kommer här ett nytt inlägg i serien.


Som inbitna hästägare vet så är alla hästar blivande världsstjärnor som 1,5-åringar. Allt ser fantastiskt ut och tillvaron är en enda lång väntan på en inbjudan till Elitloppet. För att illustrera detta fenomen ska vi nu berätta sagan om Global Charm.

Hösten 1998 fick vi ett tips om en extremt lovande 1-åring. Det var ett sto efter Super Arnie. Kjell Wallin, som vi samarbetat med sedan vi började med trav, var mäkta imponerad. Sagt och gjort, vi hade gjort det till en vana att ha en häst i varje årskull, så vi slog till.

Här ska vi passa på att påpeka att vi faktiskt har ett ganska bra facit på de hästar vi ägt. Samtliga har kommit till start och även vunnit lopp. Utom en. Kan ni gissa vem? Jo, Global Charm förstås. Hon kom visserligen till start, men när vi sålde henne hösten 2001 hade hon tjänat ihop 7 000 kr. Hon tävlade vidare hos sin nya ägare och när hon sedan la tävlingsskorna på hyllan som 5-åring hade hon startat 9 gånger och sprungit in totalt 14 000 kr.

Men vi tog såklart nya tag, hittade nya talanger att tro på och lyckades faktiskt aningen bättre. Mer om det i kommande inlägg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0