Ganymedes Ikeline

Här kommer nästa inlägg i vår presentation av hästar vi ägt. Missat de första inläggen? Kika i kategorin "Hästpresentationer" i högerspalten så kommer du att hitta dem.


1996 köptes den då 1-åriga hingsten Ganymedes Ikeline (Sugarcane Hanover). Han sattes i träning hos Kjell Wallin och debuterade på tävlingsbanan som 3-åring. Ganymedes var inte helt enkel att ha göra med. Han led nämligen av, den för travare lite udda, åkomman hästskräck. Han trivdes helt enkelt inte bland andra hästar i loppen. Det är inte jätteofta man jublar när man får spår 15, men med Ganymedes var det bra för då fick han i alla fall vara ifred.

Karriären gick väl sådär. Han sprang in en del pengar, men var ingen stjärna. Vi ett tillfälle hade han slut på poäng. Kjell anmälde honom till ett B-lopp hemma på Sundbyholm, men han kom inte med. På chans och förlust slängdes det iväg en anmälan till ett lopp på Solvalla och vi hade sådan tur att han kom med. Så det bar av mot Stockholm med förhoppningar om en femte-sjätteplacering så han åtminstone fick lite nya startpoäng. Det slutade med en seger och 40 000 kr. Några veckor var han tillbaka i huvudstaden och vann på nytt, denna gång ett förstapris på 50 000 kr.

När det var dags att sälja Ganymedes köptes han av travtränaren Peter Untersteiner. Peter hade en son som behövde en häst att öva lite på. Denna son var en viss Johan Untersteiner, så ett och annat måste väl våran gamla Ganymedes ha lärt honom...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0