Jalas Aktris

Dags att ta en paus i yran kring Tamla Celeber och fortsätta presentationen av de hästar Stall Celeber ägt genom åren.


Inledningsvis ska vi kanske erkänna att vi har ljugit för er läsare. Tidigare i bloggen har det nämligen hetat att Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) var Stall Celebers första uppfödning. Det är dock en sanning med modifikation. Tillsammans med några vänner födde fick vi nämligen en liten travarbebis redan 1996. Det lilla stofölet fick namnet Jalas Aktris (Spotlite Lobell - Metha Prophet). Jalas står för Jenny, Allan, Lasse och Ankis, Aktris för att vi tog för givet att det skulle bli en stor stjärna.

Bakgrundshistorien till varför Trissan, som hon kallades, kom till världen är också bakgrundshistorien till varför Stall Celeber finns över huvud taget. Jenny tog nämligen upp ridningen efter att sista barnet i Nilsson-skaran föddes 1992. Hon hamnade i ett stall som drevs av ovan nämnde Lasse och Anki. Det slumpade sig så att en äldre man som ägt Metha Prophet tidigare och avlat på henne började bli för gammal för att hålla på med uppfödning. Han frågade om inte Lasse och Anki ville ta över hästen och de i sin tur frågade om inte vi ville vara med på en avkomma. Vi började betäcka redan 1994, men då blev hon inte dräktig. När hon inte blev dräktig var vi ändå sugna på att ha travhäst så av den anledning köptes Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus).

Hur gick det då för Trissan? Blev hon den där världsberömda aktrisen vi trodde att hon skulle bli? Om vi inledde detta inlägg med att medge en liten lögn kanske vi ska försöka hålla oss till sanningen framöver. Jalas Aktris gjorde ingen större succé på tävlingsbanan, men hon var ingen katastrof heller. Hon tog några segrar, sprang in 84 000 kr och har en avkomma som sprungit in nästan det dubbla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0