Einar Celeber - Tis 3/8 Jägersro - V65-1

På tisdag ansluter Kari Lädhekorpi-tränade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) bakom bilen. Han har tilldelats spår 2 och i sulkyn sitter Stefan Söderkvist. Distansen är 1 640 m och vinnaren får 50 000 kr för besväret. Stall Celeber önskar nuvarande ägarna lycka till!

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Plus med start kl 21.30. 

Summering av juli

Imorgon tar denna månad slut och vi kan konstatera att det varit en mycket trevlig uppfödarmånad.

Starter under juli
2 juli var Tamla Celeber 1:a och fick 650 000 kr
6 juli var Einar Celeber 2:a och fick 20 000 kr
15 juli var Einar Celeber oplacerad
25 juli var Einar Celeber 5:a och fick 8 000 kr

Totalt 4 starter: 1-1-0*
Totalt insprunget: 678 00 kr
Genomsnittlig prissumma per start: 169 500 kr

* Innebär en seger, en andraplats, noll tredjeplatser

 

Detta torde vara den allra bästa månaden, sett till insprugna pengar, i Stall Celebers historia!

I denna sammanställning har vi inte räknat med Muscles di Vines (Muscles Yankee - Armbro Inspiration) som vi visserligen äger, men däremot inte är uppfödare till.


Team Wallin

De flesta av hästarna vi äger finns, som framgått i tidigare inlägg, i träning hos Team Wallin utanför Eskilstuna. Företaget drivs av proffstränaren Kjell Wallin och hans son Tony. Tony är sedan flera år tillbaka en av Sveriges absolut bästa lärlingar.


Kjell och Tony Wallin. Foto: Team Wallin.

Hästarna bor på Bjällersta Gård där det finns stall, skogsslingor, fina hagar, rakbana och träningsband.

Här svänger man in till gården. Längs allén som leder upp till stallet finns fina beteshagar.

Vi kom i kontakt med Kjell och Tony när vi köpte Judy Tim (Lindy´s Crown - Cissus) hösten 1994. Sedan dess har vi haft ca 15 hästar i träning hos dem.

 

Team Wallin har en egen hemsida som du hittar här.


Rehabträning för Gabriella Celeber

Igår var vi som bekant och hälsade på våra hästar som tränas av Kjell Wallin utanför Eskilstuna. Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) är på väg tillbaka efter behandlingen av hennes hals. Mer om varför hon behandlats hittar du här. Första veckan efter besöket på djursjukhuset fick hon inte anstränga sig över huvud taget. En av skötarna berättade att hon till en början gnäggade "som om någon hällt whiskey i hennes vatten". Nu låter hon däremot helt normalt, hon får fortfarande inte bli andfådd, men går på band en timme om dagen.Om några veckor blir det ett återbesök hos veterinären och därefter får hon förhoppningsvis börja träna som vanligt igen. Om allt går som det ska är hon tillbaka på tävlingsbanan i början av hösten.


Bildbevis

Tidigare idag utlovades bildbevis så varsågoda!


En Allan som är lite nervös inför den stundande uppgiften.Allan i den blåa dressen bakom egenägda uppfödningen Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) och Sara i vitt bakom en annan av Team Wallins 2-åringar.


Intresserad av att anlita oss som catchdrivers? Hör av dig, kontaktuppgifter finns i spalten till höger!


Tamla Celeber struken

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) skulle som bekant ha startat på Solvallas V64:a. Tyvärr är hon struken. Tränaren Roger Walmann skriver på sin hemsida att han valt att stryka samtliga hästar ikväll p.g.a. problem med halsinfektioner i stallet. Givetvis tråkigt, men bättre att det händer nu än i t.ex. ett Oaks-kval. Inte minst för att "vårt" fotbollslag Svärtinge SK som huserar i division fem möter division ett laget Sylvia hemma i Östgötacupen just ikväll, så det blir den lokala fotbollsplanen Lindängen istället för Solvalla.

Adielsson och Goop får se upp

Vi är på utflykt och hälsar på hästarna som är i träning hos Kjell Wallin, Eskilstuna. Sara och Allan har precis varit ute och kört jobb med några 2-åringar. Alla kom tillbaka hela, men däremot inte särskilt rena. Adielsson, Goop, Kihlström och allt vad de heter får se upp. Snart är det Nilsson och Nilsson som dominerar på tävlingsbanorna. Bildbevis kommer...

Innan vi beger oss hemåt blir det såklart en sväng förbi Stockholm och Solvalla för att heja på Tamla. Ni som inte ska dit, glöm inte att V64:an visas i TV4 Plus med start kl 21.30!

Sötisar

Satt och bläddrade igenom gamla bilder och blev påmind hur otroligt söta de är alldeles i början!


Även en rutinerad miljonär som Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) har varit liten.

Einar gör ett tappert försök att beta även om det är svårt när benen är för långa och gräset knappt börjat växa.


Figo Celeber (Super Arnie - Judy Tim) föddes 2005 och togs tyvärr bort 2008 p.g.a. njurfel.


Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) var det fart på redan från början.Så här ser en blivande E3-vinnare ut! Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) som föl. Foto: Åsa Pernes.


 

Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) är född 2007 precis som systerdottern Tamla. Foto: Åsa Pernes.

Judy äter gräs och Hugo äter svans. Foto: Åsa Pernes.

Ridhästen Jackson X (Friendship - Jacky) med spring i benen. Foto: Åsa Pernes.Jackson X tillsammans med en skitig mamma. Foto: Åsa Pernes.


Sällskapliga små krabater; Allan tillsammans med Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) och Jenny med Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim). Foto: Åsa Pernes.


Årsfölet Katla Celeber (Look The Star - Amanda Celeber) poserar ovanligt välvilligt framför kameran.


Det är i vinnarcirkeln ni hittar oss

Frågan är om Allan läst det föregående inlägget för nyss när jag (Sara) var inne i badrummet hörde jag honom ropa "Det är hederspris till uppfödaren imorgon!".

En enkel match för Tamla?

Efter att ha läst i dagens nummer av Travronden och kikat runt lite på diverse sidor på nätet kan vi konstatera att de flesta tycks vara eniga om att Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vinner imorgon. Hos många tycks hon till och med vara en ganska självklar spik. Vi på Stall Celeber är givetvis jätteglada över framgången och passar på att njuta av det som skrivs för tillfället. Ibland känns det dock som att en del tror att "det är klart hon vinner, inget kan väl gå fel?" och vi vill därför passa på att berätta en liten anekdot från det förgågna.

Året var 1996 och Tamlas mormor Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) hade inlett karriären med en andraplacering och en vinst på hemma på Sundbyholm. Nu skulle resten av världen erövras! Eller kanske inte riktigt, men vi skulle åtminstone åka till Örebro och heja på våran stjärna. Det var bara sju hästar med i det aktuella loppet och sex stycken skulle få pengar. När en av hästarna dessutom blev struken var det ju redan fixat, hur det än gick så skulle det trilla in pengar på kontot! Judy var favorit och spelad till knappt två gånger pengarna. Hur det gick? Judy galopperade i första sväng och blev diskad. Att sedan den blygsamma tiden 23,0 räckte till en femteplats var varken Judy eller vi särskilt hjälpa av...

Einar Celeber blev 8 000 kr rikare

Idag startade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) på Axevalla. En hel del regnande gjorde banan tung och geggig, knappast Einars favoritunderlag med tanke på de långa benen han ska försöka hålla ordning på. Det resulterade ändå i en femteplats i bra motstånd och Einar närmar sig 300 000 kr insprunget i år.

Tamla Celeber - Ons 28/7 Solvalla - V64-6

På onsdag är det dags för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) att göra sin första start sen vinsten i långa E3 i början på juli. Hon kommer att starta från spår 4 och i sulkyn sitter Örjan Kihlström. Det lär knappast bli någon promenad i parken för med i loppet finns såväl 2:an som 3:an från E3-finalen, kanonen Prada Pellini och ett gäng andra riktigt bra 3-åriga ston.

Startlistan hittar du här och loppet sänds direkt i TV4 Sport där sändningen startar kl. 19.00, dessutom sänds samtliga lopp i V64-omgången i repris i TV4 med start kl 22.40.

Helgen är bara uppvärmning för stochampinonatet 2011

Idag drar travfesten på Axevalla igång. Som framgått tidigare representeras Stall Celeber av Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) som startar på söndagens V65:a. Vi kommer dock inte att vara på plats utan får nöja oss med att sitta hemma i soffan. Höjdpunkten blir givetvis Stochampinonatet där det ska bli spännande att se om Viola Silas håller för favorittrycket. Här hemma längtar vi dock redan till nästa års Stochampionat eftersom en viss Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) kommer att vara 4 år då. Mycket kan hända innan vi kommit dit, det är vi högst medvetena om, men skulle det inte gå vägen så får vi väl vänta till 2012 då vi ser fram emot att vara såväl ägare som uppfödare till vinnaren Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber).

Ingen fara på taket

Provsvaren på fölungen Faxy von Celeber (Order By Fax - Judy Tim) visade att det inte var någon fara med henne. Hon har drabbats av en vanlig bakterie, så nu får hon penicellin och kommer förhoppningsvis att vara helt frisk snart.

Faxy och hennes mamma Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) har därför återvänt till seminstation idag. Judy har kommit in i brunst och nu väntar årets tredje försök att få henne dräktig, än en gång med Order By Fax. Det är sista försöket som hinns med i år så nu får vi hålla alla tummar vi har.

Einar Celeber - Sön 25/7 Axevalla - V65-1

På söndag är det återigen dags för Kari Lädhekorpi-tränade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) att ansluta bakom bilen. Denna gången på Axevalla utanför Skara i något så ovanligt som ett 6-åringslopp. Det är bara sju hästar till start och hela 75 000 kr i förstapris, men motståndet är bra och Einar har tilldelalts spår 6. Han kommer att köras av Stefan Söderkvist. Stall Celeber önskar ekipaget och nuvarande ägarna all lycka till!

Startlistan hittar du här och loppet ser du i TV4 med start kl 17.05. Även om inte Einar känns som en tillräcklig anledning att knäppa på tv:n kan det vara värt att titta. I samma V65-omgång gör nämligen de allra bästa 4-åriga stona upp i finalen av Stochampionatet; ett av de allra finaste årgångsloppen med en miljon till vinnaren!

Muscles di Vine 5:a i Eskilstuna

I kvällens lopp på Sundbyholm placerade sig vår amerikanskfödde 5-åring Muscles di Vine (Muscles Yankee - Armbro Inspiration) 5:a i ett lopp över medeldistans. Vinnaren i loppet fick hela 70 000 kr och en femteplats gav 6 500 kr. I sulkyn satt tränaren och delägaren Jim Oscarsson.

Undersökning av både avelston och småbarnsmammor

Här kommer en bild från gårdagens dräktighetsundersökning av Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus).Judy står i undersökningsspiltan och lilla Faxy (Order By Fax) står i en separat spilta alldeles intill för att hon ska hålla sig lugn och inte vara i vägen. Sedan står veterinären bakom med en liten ultraljudsskärm. Undersökningen går till så att vetrinären för in ultraljudet i ändtarmen, på så sätt är det möjligt att se om stoet är dräktigt.

Denna procedur ledde till en ganska dråplig händelse i mitten på 90-talet. Vi hade ännu inte kommit igång med travhästuppfödning, men Jenny hade bestämt sig för att betäcka sin dåvarande ridhäst. Den krånglade och blev inte dräktig trots upprepade försök, vilket ledde till åtskilliga besök på seminstation. Barnen i familjen fick ofta följa med eftersom de var för små för att vara ensamma hemma. En av sönerna i familjen var inte mer än 3-4 år på den tiden. Senare samma sommar frågade han om inte han och mamma Jenny kunde leka häst. Hon gick med på det och hon förväntade sig på att han skulle hoppa upp på ryggen, men det var inte vad sonen hade tänkt sig. Nej, han kom istället med en avlång bit duplo som han byggt ihop och trätt en plastpåse kring; här skulle det dräktighetsundersökas! När Jenny förstod vad det var frågan om var hon inte lika leksugen längre. Varken duplobitsundersökningen eller en son som visade upp sina nya färdigheter för dagispersonalen framstod som särskilt lockande...

Provsvar dröjer

I föregående inlägg utlovades uppdatering om hur Faxy von Celeber (Order By Fax - Judy Tim) mår. Har dock inte så mycket att meddela. Provsvaren dröjer ett par dagar, men Faxy är inte jättesjuk så hon och mamma fick åka hem direkt efter undersökningen. Fortsättning följer!


Dubbla nitlotter

Idag var det dags att kolla om Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) blivit dräktig på årets andra försök. Judy är, precis som med årsfölet, utleasad till goda vänner, men vi har dem på samma ställe och hjälps åt med allt runt omkring. Därför var det extra tråkigt när vi fick veta att hon inte blivit dräktig denna gång heller.

Inte heller fick Judy stå kvar på seminstation för ny betäckning. Hennes föl verkade nämligen inte må så bra, så det var bara att lasta in dem i transporten och åka vidare mot hästkliniken för provtagning och undersökning. Än så länge vet vi alltså inte vad som är fel, uppdatering dyker förhoppningsvis upp här i bloggen framåt kvällen.

Nu heter hon Katla

Ett av de allra första inläggen i denna blogg innehöll en presentation av årets nytillskott, ett stoföl undan Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) med Look The Star som pappa. I inlägget framgick det att det pågick en diskussion om vad den lilla skulle heta och nu kan vi meddela att det är bestämt. Hon kommer att heta Katla Celeber!

En liten detalj glömde vi dock att berätta, det var ingen sån där fyrbent häst som ploppade ur magen på Amanda i år, det var en trebent åsna:Listetta

Nej, nu pratar vi inte om någon hitlåt, utan om Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Varje månad publicerar Travronden en lista över vilka hästar som varit bäst den senaste tiden. I senaste numret återfinns Tamla högst upp i kategorin 3-åriga ston. Månaden innan var hon med, men då på fjärde plats. Hon är dock inte först i släkten med att dyka upp i detta sammanhang. Mamma Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) figurerade där i samband med att hon var ute i årgångsloppen.

Muscles di Vine - Tis 20/7 Eskilstuna - V65-2

På tisdag är det dags för Muscles di Vine (Muscles Yankee - Armbro Inspiration) att dra på sig tävlingsdressen. Loppet går på hemmabanan i Eskilstuna och är 2 140 m långt med ett förstapris på 70 000 kr. I sulkyn sitter tränaren och delägaren Jim Oscarsson. Musse är ingen egen uppfödning utan en amerikanskfödd 5-åring.

Startlistan hittar du här och loppet ser du i TV4 Plus med start kl. 21.30.

Dessutom kan vi passa på att nämna att Musse är till salu! 

Belinda Celebers första avkomma klarade premieloppet

Som vi nämnde tidigare i veckan har det blivit dags för Belinda Celebers (Persall Hanover - Judy Tim) första avkomma, On Track Mosquito (Opus Viervil), att äntra travbanorna. Premiären skedde idag i ett premielopp på Gävle. Resultatet blev ett godkänt lopp på tiden 34,4 med tränaren Erik Lindegren i sulkyn!

Einar Celeber galopperade bort sig

Ikväll startade vår uppfödning Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) på Örebro. Efter två fina placeringar senaste tiden hade vi en del förhoppningar inför dagens start. Tyvärr blev det inte som vi hoppats; Einar galopperade och slutade oplacerad. Det är bara att komma igen och ta nya tag.

Fröknarna Celeber tar siesta


Att de små liven inte orkar busa hela dagarna i den här hettan är helt förståligt, men varför lägger de sig inte i skuggan?


Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) posar i den hetaste av assecoarer så här års; flughuvan som skyddar ögonen från insekter.


Inte bara travhästar

Vårt hästintresse började faktiskt med ridhästar och det har vi inte helt gett upp. Alla i familjen Nilsson har varit aktiva som ryttare i någon utsträckning. Numer är det bara Jenny som fortfarande hänger i. Hon rider dressyr på sin Logik (Lobster), en valack som föddes i Danmark 1999. I dagsläget tävlas det på Lätt A-nivå, men ekipaget är på väg mot Medelsvår. Logik ägs inte av Stall Celeber utan av Jenny som privatperson, men han vill ändå göra ett litet gästspel här i bloggen.


Logik ute i hagen.

Stall Celeber äger dock en ridhäst. Det är en 3-årig avkomma till Jennys tidigare dressyrhäst. Underverket går under namnet Jackson X (Friendship - Jacky). Inridning är påbörjad, men just nu går Jackson på sommarbete tillsammans med några travarkompisar.


Jackson säger hej till publiken!


Belinda Celebers första avkomma går premielopp

Vår uppfödning Belinda Celeber (Persall Hannover - Judy Tim) såldes ganska tidigt och efter ytterligare några ägarbyten återfinns hon numera hos Eva och Klaus Koch på On Track Stable. Hennes första avkomma, hingsten On Track Mosquito (Opus Viervil), föddes 2008 och är alltså två år i år. På fredag är det dags för honom att gå premielopp i Gävle.

Även om detta inte är vår uppfödning tycker vi på Stall Celeber att det är roligt att följa avkommor till våra uppfödningar och se hur det går för dem. Därför lovar vi att hålla en tumme på fredag!


Presentation av samtliga uppfödningar

Häromdagen konstaterade vi att av våra uppfödningar födda 2007 eller tidigare* så har faktiskt två av åtta tjänat över en miljon och en tredje är inte långt därifrån. Detta inspirerade oss till att göra en mer noggrann översyn och nedan presenterar vi resultatet av denna genomgång.

* som bekant har vi uppfödningar födda såväl 2008 som 2010, men då de inte uppnått startbar ålder är de inte med i denna genomgång

Avkommor efter Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus)
F. -00 Amanda Celeber (Express Ride) 874 000 kr
F. -01 Belinda Celeber (Persall Hannover) 66 300 kr
F. -02 Clara Celeber (Smasher) 399 340 kr
F. -04 Einar Celeber (Express Ride) 1 246 500 kr
F. -05 Figo Celeber (Super Arnie) 0 kr
F. -06 Gabriella Celeber (Coktail Jet) 94 700 kr
F. -07 Hugo Celeber (Coktail Jet) 30 000 kr

Avkommor efter Amanda Celeber
F. -07 Tamla Celeber (Cantab Hall) 1 015 000 kr

Den enda som inte kommit till start är alltså Figo Celeber. Honom fick vi ta bort som 3-åring p.g.a. ett njurfel. Exakt varför han drabbades av detta gick aldrig att fastställa, men det skulle kunna bero på att han någon gång under sitt liv drabbades av en förgiftning.

I övrigt har alla kommit till start och alla har dessutom vunnit lopp. Fyra av dem är fortfarande aktiva som tävlingshästar (Einar, Gabriella, Hugo och Tamla) och kommer förhoppningsvis att fylla på såväl kontot med prispengar samt segerraden framöver. Övriga tre som fortfarande är i livet (Amanda, Belinda och Clara) är idag verksamma som avelsston.

Totalt har Celeber-gänget sprungit in 3 725 840 kr och segrat 35 gånger. Det blir ett ganska imponerande snitt på 465 730 kr per häst. Vågar vi hoppas på att den summan är över halvmiljonen innan året är slut?


Bingo för Amanda Celeber!

Idag har det konstaterats att Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) är dräktig med sitt fjärde föl. Tamla Celeber (Cantab Hall), Idabel Celeber (Gentle Star) och årsfölet Katla Celeber (Look The Star) ska således få ytterligare ett syskon om allt går som planerat. Nedkomsten är beräknad till mitten på maj nästa år. Pappa denna gång är Kadabra.
Inte nog med att vi fick ett glädjande besked, dessutom skötte sig både Amanda och Katla exemplariskt i samband med lastning och besök på seminstation. Sådana dagar är det extra trevligt att vara uppfödare.


Einar Celeber - Tors 15/7 Örebro - V65-1

Efter en vinst och en andraplacering senaste månaden är det dags för 6-åriga hingsten Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) att ge sig ut på banan igen. Denna gång över medeldistans i Örebro. Einar har tilldelats spår 1 bakom bilen och han kommer att köras av Kenneth Haugstad. Vi önskar ekipaget lycka till och lovar att hålla tummarna!

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Plus med start kl 21.30.

Veckan som kommer

Efter några veckor där vi på Stall Celeber haft fullt upp med Tamlas succé, starthästar till höger och vänster, vetrinärundersökningar och betäckningar har det nu övergått till en lite lugnare period.

En sak står dock på programmet. Under måndagen ska Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) med föl återigen lastas på transporten och åka iväg till seminstationen. Det har nämligen hunnit gå ett par veckor sedan hon betäcktes och nu är det dags att se om det blev något den här gången. Om hon inte är dräktig hinner vi ett försök till innan säsongen är över, men det vore skönt att inte behöva göra om proceduren ytterligare än gång. Dessutom är det trevligt om nästa års fölungar kommer till världen innan det är midsommar, semestertider och trettio grader varm.

Så håll tummarna och kika in här måndag eftermiddag eller kväll så får ni veta hur det gick!


Dagens Travronden

I dagens nummer av Travronden har Prada Pellini (Yankee Glide - Customary Logo) utsetts till månadens häst i juni. Artikeln om henne lästes med största intresse. Varför? För att hon är ett 3-årigt sto som ännu inte förlorat. Hon ställde inte upp i långa E3, som vår uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vann, med hänvisning till de långa resorna det skulle innebära och att hon ska sparas till senare uppgifter. Hon och Tamla har dock mötts en gång, i Guldstoet på Axvalla, och då vann Prada Pellini. Tamla satt fast och gick i mål med krafter kvar, men inte heller Prada Pellini behövde ta ut sig, så vem som egentligen var bäst är svårt att säga. Med andra ord ser vi fram emot kommande dueller och hoppas att Tamla blir månadens häst i oktober (d.v.s. när Oaks går av stapeln).

För övrigt var Tamla Celeber med på listan över "Hetast just nu" på sista sidan i ovan nämnda tidning...

Skulle gärna länka till aktuella sidor hos Travronden, men för tillgång till det mesta materialet på deras hemsida krävs numera medlemskap så det är inte möjligt.


Fölungarna växer så det knakar

Var ute och hälsade på fölungarna igår, både vår egenägda K Celeber (Look The Star - Amanda Celeber) och Faxy von Celeber (Order by Fax - Judy Tim) som goda vänner till oss äger. De har precis fyllt två månader, vår är född den 3 maj och Faxy den 7 maj, och har verkligen vuxit under den tiden.

Först några bilder på Faxy:

Precis i slutet på fölningen.


Faxy är några veckor gammal och får gå ut i hagen tillsammans med mamma.


Nästan två månader gammal är hon en stor tjej som kan ha grimma och som är mer intresserad av fotografer än av mamma.


Och så några bilder på Amandas föl, namn är inte helt bestämt ännu (namndiskussion i tidigare inlägg):

En blivande stjärna tar sina första stapplande steg.


Några veckor gammal och lite kaxigare än på den föregående bilden.


Nästan två månader gammal har hon lite för långa ben för att kunna beta ordentligt.


Rapport från sjukstugan

Nu på morgonen har fortsatta undersökningar gjorts på vår 3-åring Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim). Han har bedövats på olika ställen för att se om han springer bättre när han inte känner av vissa leder m.m. Det visade sig att när han var bedövad i glidleden i ena hasen blev travet bättre. Därför kommer han att behandlas och så hoppas vi att han kommer att må bättre efter det.

Även Hugos ett år äldre helsyster Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) har varit hos veterinären. Hon har presterat lite ojämt så därför har hon undersökts i halsen. Det är någon ny specialundersökning där man kan undersöka hästen i halsen när den är ute på jobb. Fråga inte riktigt hur det går till, eller fråga åtminstone inte oss. Resultatet blev att de upptäckte något på stämbanden långt ner i halsen som inte såg ut riktigt som det skulle. Inte heller här förstår vi exakt vad det är frågan om, men vi förstår att hon ska åka till hästsjukhuset på Strömsholm nästa vecka och strålas med laser i halsen. Efter det ska hon ta det lugnt en månad innan hon kan börja anstränga sig igen.

Slutsatsen är alltså att Hugo och Gabriella kommer att vara borta från tävlingsbanorna ett par månader, men när de kommer tillbaka kommer de förhoppningsvis att vara bättre än någonsin!

Einar Celeber 2:a på Jägersro

Ikväll startade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) över medeldistans på Jägersro. Efter att ha gått i dödens stora delar höll han fint och sprang in i mål som 2:a på tiden 14,7.

Vi gratulerar tränaren Kari Lädhekorpi, kusken Stefan Söderkvist och de nuvarande ägarna!

Hugo Celeber röntgad och böjd

Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) är en 3-åring som vi äger. Han har hunnit med fyra starter med såväl en förstaplats som en andraplats i resultatlistan. Så långt är allt väl. Problemet är bara att han travar orytmiskt, vilket t.ex. ledde till att han galopperade i senaste starten. Detta är ingen nyhet, vi har undersökt honom tidigare, men samtidigt har det har funnits en förhoppning om att det ska rätta till sig när han får växa till sig och får ordning på benen.

Efter senaste starten kände vi dock att det var dags att undersöka honom igen. Därför har han idag röntgats samt genomgått ytterligare ett s.k. böjprov. Det sistnämnda innebär att man provocerar leden genom att hålla den i ett visst läge under en period och sedan låta hästen springa. Syftet är att eventuella hältor ska bli tydligare. Resultatet av dagens undersökningar var att inga fel upptäcktes. Det kan vara så att han är fullt frisk och helt enkelt travar som han gör, men det kan också vara så att det finns något som inte hittats än. Därför väntar fortsatta undersökningar på onsdag.

Vi hoppas att vi kommer att få klarhet i varför han travar som han gör så att vi får möjlighet att åtgärda det. Om han har 50% platsprocent nu borde det kunna bli riktigt bra om han får ordning på travet.

Ny uppdatering på onsdag!


Homestyling by Celeber

Före:


Efter:


Tack för idéen Eva!


Fredagen i bilder

Samtliga foton är tagna av Martina Swartling.


Sara står vid staketet och håller koll på läget.


Tamla Celeber och Torbjörn Jansson inför loppet.


Tamla och Torbjörn halvvägs in i loppet.


Efter loppet blev det segerintervjuer, bubbel och fotografer.


Stolt uppfödare med fina blommor.


Favorit i repris


Einar Celeber - Tis 6/7 Jägersro - Lopp 9

Förra veckan vann Einar Celeber (Judy Tim - Express Ride) ett lopp på Jägersro och nu håller vi tummarna för en favorit i repris. Han startar från spår 9 bakom bilen och distansen är 2 140 m. Einar tränas av Kari Lädhekorpi och kommer att köras av Stefan Söderkvist. Vi önskar lycka till!

Startlistan hittar du här.


Visst är hon fin?


Foto: Maria Holmén / Kanal 75

Denna bild från gårdagen hittades via tränaren Roger Walmanns hemsida. På bilden ses Tamla tillsammans med just Roger och kusken Torbjörn Jansson. I bildens högra kant återfinns ett gäng skålande uppfödare.

Stall Celeber vill passa på att ge Roger Walmann och hans team en stor applåd för ett fantastiskt bra jobb. Ett särskilt omnämnande förtjänar skötaren Isabelle Ahlin som är den som tar hand om Tamla till vardags. Ett stort grattis riktas förstås även till ägarna Courant.

Nu njuter vi av segerns sötma och ser fram emot att följa Tamlas fortsatta framfart!


Tamla Celeber ägde E3-finalen

Det finns så mycket att säga så det är svårt att veta i vilken ände man ska börja. Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vann enkelt stonas E3-final, trots punktering sista halvvarvet, och tjänade därigenom 650 000 kr. Med den summan på konto passerade hon mamma Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) när det gäller insprugna pengar. Amanda sprang på sin tid in 874 000 kr vilket inte är särskilt dåligt det heller. Tamla är nu Stall Celebers andra miljonär, den andra är Einar Celeber. Värt att lyfta fram är dock att Tamla är tre år och har gjort sju starter, med andra ord har hon i genomsnitt tjänat mer än 100 000 kr per start. Mer om själva loppet hittar du här.

Att det dessutom var en ljuvlig kväll med strålande sol och en tempratur en bra bit över tjugogradersstrecket långt in på kvällen gjorde det knappast till en sämre upplevelse.

Som Jenny sa när hon intervjuades i vinnarcirkeln; när Stall Celeber bildades i mitten på 90-talet var målet att ha en V75-vinnare och en vinnare i ett årgångslopp. Nu kan vi bocka av båda dessa punkter, även om vi inte längre äger Tamla är vi minst lika stolta som uppfödare.

Bilder och mer detaljer kommer förhoppningsvis upp i helgen!

Dessutom ska vi hitta nya mål. Vad smäller högre än årgångslopp? Det spontana svaret är självklart Elitloppet. Uppfödning eller egenägd deltagare i svensk travsports största lopp vore inte helt fel. Det är faktiskt helt okej om det tar ytterligare femton år innan vi kan bocka av det...

Sjätteplats för Muscles di Vine

Muscles di Vine (Muscles Yankee - Armbro Inspiration) slutade 6:a i fredagens lopp i Eskilstuna. I och med det inkasserade han ytterligare 3 000 kr. Många bäckar små...

Kuskändring i E3-finalen

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) skulle ha körts av Örjan Kihlström i kvällens E3-final. Tyvärr har Örjan fortfarande för ont efter förra helgens otäcka olycka. Det blir istället Torbjörn Jansson som hoppar upp i sulkyn. Vi önskar Torbjörn lycka till och hoppas att Örjan är tillbaka på tävlingsbanorna inom en inte alltför avlägsen framtid.

Ikväll smäller det

Ikväll är det dags för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) att gå ut i stonas E3-final i Eskilstuna. Oerhört spännande, speciellt med tanke på att hon tillhör favoriterna, men samtidigt bidrar det till att det blir ännu mer nervöst.

Även om det inte skulle gå bra ikväll har vi i alla fall haft roligt på vägen. Bara att följa vad tidningar och andra bloggar skriver om Tamla är ett mindre nöje. Travnet har gjort en intervju med tränaren Roger Walmann, Skånskan har Tamla som tipsetta och går så långt som att jämföra henne med Walmanns tidigare stjärna Giant Diablo och Travkoll skrev redan efter försöket att hon blir favorit i finalen.

För oss återstår det bara att njuta av stunden och hålla tummarna för en underbar kväll på Sundbyholmstravet!


Tamla som 1-åring inför Elitloppsakutionen där hon såldes till nuvarande ägarna, då under namnet Hollywood Celeber. Foto: Åsa Pernes.


Familjen Nilssons egna spårlottning

Här hemma laddar vi för fullt inför morgondagens E3-final. Vi har fått information om att en uppfödarrepresentant är välkommen till vinnarcirkeln innan loppet för att motta en plakett och en hästvepa, det sistnämnda tror vi är någon form av brodyr. Hur som helst; denna plats i strålkastarljuset var såklart hett eftertraktad. Allan drog sig dock ur med löfte om att slippa ta hand om disken. Istället tog han på sig rollen som domare i lottningen mellan Sara och Jenny. Det började med att Jenny snackade sig till ett gult kort genom att försöka diktera regler till sin egen fördel. Inte lärde hon sig något av det utan det var ytterst nära att hon fick sitt andra gula inom loppet av en minut. Hon klarade sig med en hårsmån, men förlorade sedan lottningen. Sara får således ta hand om såväl disken som det prestigefyllda uppdraget.

För övrigt har det smidits planer för hur vi ska hinna se så mycket trav som möjligt utan att för den sakens skull missa kvartsfinalerna i fotbolls-VM som drar igång imorgon. Ibland är det hårt att vara sportnörd.

Lindesbergsbesök

Med anledning av att två av våra egenägda hästar startade på Lindesberg var vi givetvis på plats för att heja fram dem. Som det går att läsa i de föregående inledning är det tveksamt om våra hejarop var till någon hjälp, men det var en ganska trevlig kväll i alla fall. Vanligtvis går onsdagens V64:a på Solvalla, men just nu är formatet ute på en liten turné och stannade alltså till på den lilla sommarbannan Fornaboda. Lite tråkigt att det var blåsigt, molnigt och småkyligt just idag när resten av veckan ska bjuda på sol och värme, men det är svårt att göra något åt. Vi lät oss inte nedslås utan slog oss ner i gräset med brassestolar, filtar och trevligt sällskap.

Även om våra hästar inte presterade som vi önskat fanns det annat att glädjas över. Vi sprang på Susanne Oscarsson, delägare och medtränare till Musse, som meddelade att Musse kändes riktigt fin vilket ger anledning till optimism inför fredagens start. Sedan mötte vi Roger Walmann som informerade oss om att Tamla tränat på bra. Dessutom hade Allan köpt en tiondel i ett V64-system som fick sex rätt, tiondelen gav därigenom ca 5 200 kr inklusive fyror och femmor.

Nu tar vi nya travtag och laddar inför fredagen!


Hugo Celeber får inte travet att stämma

3-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) startade även han på Lindesberg och blev oplacerad efter galopp. Galoppen var inte särskilt överraskande med tanke på att han inte tycks hitta rytmen i travet. Just nu kluras det på hur man ska gå vidare för att få ordning på honom, i grund och botten tror vi att det är en häst med stor kapacitet.

Gabriella Celeber fick i alla fall pengar

Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) startade ikväll på Lindesberg och slutade 5:a. Hon travade i mål på tiden 16,6 och inkasserade 3 200 kr. Det som fanns att glädja sig över var att hon öppnade hyfsat från sitt sjättespår bakom bilen. Senare i loppet fick vi tyvärr intrycket att hon inte riktigt tog i. Pulsen var normal efter loppet, så ingenting tyder på att hon skulle ha en infektion eller liknande. Kjell Wallin, tränare och körsven, berättade att hon tillhör de bästa hästarna i stallet när det är träning, trots att hon inte riktigt fått det att stämma på tävling. Hon har visserligen tre vinster och har tjänat nästan 100 000 kr, men det är väldigt mycket upp och ner. Hon har dock tävlat ganska sporadiskt, så förhoppningen är att hon ska gå framåt med ett lopp i kroppen och lite mer kontinutitet i tävlandet.

RSS 2.0