Rapport från sjukstugan

Nu på morgonen har fortsatta undersökningar gjorts på vår 3-åring Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim). Han har bedövats på olika ställen för att se om han springer bättre när han inte känner av vissa leder m.m. Det visade sig att när han var bedövad i glidleden i ena hasen blev travet bättre. Därför kommer han att behandlas och så hoppas vi att han kommer att må bättre efter det.

Även Hugos ett år äldre helsyster Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) har varit hos veterinären. Hon har presterat lite ojämt så därför har hon undersökts i halsen. Det är någon ny specialundersökning där man kan undersöka hästen i halsen när den är ute på jobb. Fråga inte riktigt hur det går till, eller fråga åtminstone inte oss. Resultatet blev att de upptäckte något på stämbanden långt ner i halsen som inte såg ut riktigt som det skulle. Inte heller här förstår vi exakt vad det är frågan om, men vi förstår att hon ska åka till hästsjukhuset på Strömsholm nästa vecka och strålas med laser i halsen. Efter det ska hon ta det lugnt en månad innan hon kan börja anstränga sig igen.

Slutsatsen är alltså att Hugo och Gabriella kommer att vara borta från tävlingsbanorna ett par månader, men när de kommer tillbaka kommer de förhoppningsvis att vara bättre än någonsin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0