Tamla Celeber - Fre 2/7 Eskilstuna - E3-final

Som om någon missat detta (eller är det bara vi som är helt insnöade och tror att universum cirklar kring årgångslopp?). Vår uppfödning, Roger Walmann-tränade Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber), startar från spår 1 i fredagens E3-final för ston.

Starlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Plus med start kl 21.30.

Muscles di Vine - Fre 2/7 Eskilstuna - V65-2

Muscles di Vine (Muscles Yankee - Armbro Inspiration), även kallad Musse, är ingen egen uppfödning utan en amerikanskfödd 5-åring, som vi äger tillsammans med travtränaren Jim Oscarsson. Han har sprungit in 320 533 kr och varit placerad bland de tre första i nästan hälften av sina starter.

På fredag är det dags för honom att göra ytterligare ett framträdande på tävlingsbanan, denna gång från spår 1 över medeldistans. Han kommer att köras av Wiktor Kylin-Blom.

Startlistan hittar du här och loppet ser du i TV4 Plus med start kl 21.30.

Musse är dessutom till salu. Intresserad? Kontakta Jim Oscarsson.


Nitlott för Judy Tim

Som tidigare nämnts har Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) varit utlånad i år. Tanken är att det ska fortsätta så och att våra vänner ska ta ytterligare ett föl på henne. Precis som förra året betäcker de henne med Order By Fax. Nu på morgonen har vi varit och kontrollerat henne, men tyvärr kunde det konstateras att hon inte var dräktig. Det kanske inte var särskilt förvånande för hennes förra brunst gick väldigt fort, när hon seminerades hade hon redan släppt ägget, det optimala är att seminera precis före ägglossning. Nu är hon i början på en ny brunst så hon fick stå kvar på seminstation och så hoppas vi att semineringen kan ske med lite bättre tajming denna gång.

Fortsättning följer...

Hugo Celeber - Ons 30/6 Lindesberg - Lopp 10

3-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) kommer precis som sin helsyster Gabriella att starta på Lindesberg på onsdag. Distansen är 2 140 m, Hugo har spår 7 och i sulkyn sitter Kjell Wallin. Hugo ägs av Stall Celeber.

Startlistan hittar du här.


Gabriella Celeber - Ons 30/6 Lindesberg - Lopp 2

Egenägda 4-åringen Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) startar nu på onsdag från spår 6 över medeldistans. Kör gör Kjell Wallin.

Startlistan hittar du här.

Stall Celeber önskar trevlig midsommar


Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) som föl. Foto: Åsa Pernes

Vi på Stall Celeber tar en så gott som hästfri dag och försöker fira midsommar som vanligt folk. Det innebär att vi ska på fest och försöka hitta andra samtalsämnen än Tamla Celeber, hästnamn och spermakvalitet. Hur det går återstår att se.

Trevlig midsommar på er!


Busunge

Som tidigare nämnts har Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) fått ett stoföl i år. Judy är dock utlånad till goda vänner så fölet tillhör inte Stall Celeber. Hon har fått namnet Faxy von Celeber. Faxy är efter pappa Order by Fax och von brukar ägarnas uppfödningar heta. Faxy blev hur som helst väldigt glad när Amanda och hennes föl kom tillbaka till hagen för hon har saknat sin lekkamrat. Det hela resulterade i ett mindre glädjefnatt.


Amanda med föl till vänster, Judy till höger.
Amanda hjärta Kadabra = SANT?

Har precis varit och hämtat Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) med föl på seminstation. Rubriken kanske är aningen missvisande för så värst mycket kärlek är väl inte med i bilden. Amanda är seminerad med sperma som frysts ner och skickats från Kanada. Detta är årets andra försök så nu får vi vänta ett par veckor och under tiden hålla alla tummar vi har för att hon är dräktig. Förhoppningen är att Amandas fjärde avkomma, den första efter Kadabra, ska se dagens ljus i slutet på maj nästa år.


Amanda med föl på väg mot transporten.

 


Rena rama Tamla-febern

Morgonen hemma hos familjen Nilsson inleddes med en lätt joggingtur till brevlådan för att fortast möjligt få tag på dagens nummer av Travronden. Nöjt kunde det konstateras att ett av tidningens uppslag pryddes av rubriken "Tamla Celeber bäst i klassen". Vissa kritiska röster hördes dock om att bilden inte var i färg samt att den täcker båda sidorna och hamnar således i skarven, därigenom blir den svår att klippa ur. Om detta är de största molnen på en i övrigt klarblå uppfödarhimmel kan man väl lugnt påstå att travlivet är helt okej.


Seger och finalplats för Tamla Celeber

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vann på tisdagskvällen sitt lopp på Bergsåker och har därigenom kvalificerat sig till E3-finalen på Sundbyholm. Tamla tränas av Roger Walmann och kördes av Örjan Kihlström. Dessa herrar valde sedan spår 1 inför finalen, spår 2 var redan upptaget så nu blir det väl till att ladda från start. Inte nog med vinst och finalplats; Tamla fick 60 000 kr för besväret och noterade ny rekordtid på 13,8 över medeldistans. Travnet spår, i likhet med många andra, att finalen kommer att bli en uppgörelse mellan Tamla och Lutfi Kolgjinis Nice Kronos. Vi hoppas förstås att de har rätt, men påminner oss själva om den gamla klyschan att trav är trav och att man inte ska ta något för givet.

I och med finalplatsen går Tamla i mamma Amanda Celebers (Express Ride - Judy Tim) fotspår genom att kvalificera sig till ett av årgångsloppen. Amanda var på sin tid 3:a i Oaks, 5:a i Stochampinatet och deltog i Breeders Crown-finalen för 4-åriga ston. Även mormor Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) har meriter att skryta med. Genom sitt deltagande i Drottning Silvias Pokal 1997 var hon den första att representera Stall Celeber i ett av de stora årgångsloppen.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort grattis till Tamlas ägare Courant och ser fram emot den spännande finalen!

Högklassig insats av Einar Celeber

Tidigare ikväll var det dags för Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) att visa upp sig på Jägersro. Hur det gick? Jo, det började med en startgalopp, men vad gör det när man är överlägsen ändå? Han vann lätt på tiden 12,5 och inkasserade därigenom 50 000 kr. Vi gratulerar nuvarande ägarna och hoppas att kvällen fortsätter på samma fina sätt när det är dags för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) på Bergsåker.

Katla Celeber?

Det senaste tillskottet i hästskaran är Amanda Celebers (Express Ride - Judy Tim) tredje avkomma, ett stoföl efter Look The Star som föddes så sent som i maj. Än så länge har allt gått bra och vi hoppas förstås att det forsätter så. Fast att säga att allt har gått bra är kanske att frångå sanningen en aning. Det pågår nämligen en diskussion om vad den lilla ska heta. Klart är att det ska vara en geografisk plats på K samt att hon ska heta Celeber i "efternamn". Just nu ser det ut som att det kommer att bli Katla Celeber, men andra familjemedlemmar har inte gett upp hoppet om varken Karachi eller Kalahari.

Hur som helst, här kommer en bild på underveket tillsammans med mamma:Stall Celebers andra fölsto, Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus), mormor till ovannämnda K-flicka, fick även hon ett stoföl i maj. Judy är dock utleasad och vi har således inget att säga till om när det gäller namn på denna avkomma. Det kanske bäst att det är så, med tanke på vår (brist på) samarbetsförmåga på denna punkt.

Fina 2-åringar klarade premieloppet med glans

I söndags var det dags för egenägda uppfödningen Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) att gå premielopp. När hon kom ut på banan för att värma fanns det mycket att titta på vilket resulterade i en och annan galopp. Koncentrationen infann sig dock när det var dags för själva loppet, hon höll sig i rätt gångart hela vägen och travade in på tiden 30,6. Med den tiden slog hon sin jämnåriga "morbror" Bitabs Celeber (S.J.´s Photo - Judy Tim) med en tiondel. Bitabs ägs numer av Stall Bitab, men båda tränas av Kjell Wallin. Vi glädjer oss åt två fina prestationer och ser redan fram emot segrarna i nästa års upplaga av Oaks och Kriteriet.

Här har vi en bild på de blivande stjärnorna som föl. Allan tillsammans med Idabel och Jenny med Bitabs.

Foto: Åsa Pernes

Tamla Celeber - Tisdag 22/6 på Bergsåker - Lopp 8/V65-6/DD-2 - E3-KVAL

Det har blivit dags för treåringarnas första årgångslopp - E3. Kvalen går av stapeln på Bergsåker och de tre främsta i varje kvalheat går till finalen som avgörs på Sundbyholm (Eskilstuna) fredagen den 2 juli. Efter att ha inlett karriären med fem raka topp-tre-placeringar tillhör Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) favoriterna trots åttonde spåret.

Startlistan hittar du här och loppet ser du i TV4 Plus med start 21.30.

Einar Celeber - Tisdag 22/6 på Jägersro - Lopp 4

Kari Lädhekorpi-tränade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) startar på tisdagen från spår 1 över kort distans på Jägersro. I sulkyn sitter Peter Ingves. Vi önskar ekipaget lycka till och lovar att hålla tummarna!

Startlista hittar du här.


Härmed inleder vi projekt bloggande!

Vilka vi är? Vi är Jenny och Allan Nilsson, ägare av Stall Celeber, samt vår dotter Sara. Stall Celeber har funnits sedan mitten på 90-talet och verksamhetens fokus ligger på avel och tävling med travhästar, även om några dressyrhästar också ryms i stallet. Att kalla det "stallet" är kanske en missvisande benämning då våra hästar i verkligheten är utspridda i stall runt om i mellansverige. Föl och fölston håller till i Norrköping och tävlingshästarna i Eskilstuna. Vissa av våra uppfödningar har vi dessutom sålt vidare, t.ex. Einar Celeber och Tamla Celeber, och de återfinns nu hos nya ägare runtom i landet.

Tanken med vår blogg är att vi ska rapportera om Celeber-hästarnas starter, hur det går för unghästarna, vad medier skriver om våra uppfödningar och lite annat smått och gott. Så med andra ord; varmt välkomna att kika in här emellanåt!


RSS 2.0