Tamlavinst i drottningkval

Ja, kvalfyllt var det när finalisterna till drottningen skulle utses. Loppet sågs från soffan bakom filten. En av anledningarna till oron var att Walmanns hästar inte har fungerat bra senaste tiden men vi behövde inte oroa oss. Hon fick överta ledningen och där stannade hon in i mål. Gratulationer sänder vi till alla runt Tamla. Nu väntar final den 12 maj och många fina hästar är med och det ska bli intressant och se vad vinterns träning gjort med Tamla och hennes konkurenter.

Vinst för Bitabs Celeber

Efter att ha galopperat i tre kval överaskade Bitabs Celeber (S.J´s Photo-Judy Tim) med att vinna. Han gick iväg fint och hamnade i dödens. Favoríten ledde men när Kjell lättade på tömmarna så stack han bara ifatt och ifrån. Tiden stannade på 16.9 och då var han helt okörd. Vi gratulerar Kenth och Kirsi Belsing (Stall  Bitab) ochTeam Wallin. Känns skönt va..

Favorit

Ikväll är det dags och Travnet uppmärksammar att Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) är favorit.

Bitabs Celeber - Tors 28/4 Eskilstuna - Lopp 6

Det är inte bara kulldrottningar som ska ut och visa upp sig på torsdag. I Eskilstuna ska 3-åriga Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) göra sitt livs första start. Tränaren Kjell Wallin styr iväg från spår 5. Efter ett antal kvalgalopper hopppas vi verkligen att det blir trav hela vägen i tävlingsdebuten. Stort lycka till från oss uppfödare till ägarna hos Stall BITAB!

 

Startlistan hittar ni här.


Tamla Celeber - Tors 28/4 Åby - V65-1


Tamla Celeber efter segern i Oaks 2010. Foto: Daniel Olofsson.


Är det dags för en ny seger i ett av de klassiska årgångsloppen? Det är förstås vad vi hoppas på och resan startar förhoppningsvis med kvalet till Drottnings Silvias Pokal nu på torsdag. Kulldrottningen Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) startar från spår 6 och precis som vanligt sitter Örjan Kihlström i sulkyn. All lycka till från oss uppfödare till kretsen kring hästen!

 

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport med start kl 23.15.


Sötsaker

     

I förra veckan skrev vi att nedräklningen inför Amanda Celebers (Express Ride - Judy Tim) fölning börjat. Inte blir man mindre sugen av att hitta gamla söta fölbilder. Nästan så att det går att förtränga att innan vi är där igen väntar vaknätter, sömnbrist och oro för hur det ska gå...

På bilderna i ordning: Bitabs, Amanda & Tamla, Judy & Hugo, Jackson och Amanda & Katla. Bilden på Bitabs är tagen av Daniel Olofsson, övriga av Åsa Pernes.

Det går trögt för Einar

Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) slutade oplacerad efter galopp igår. Fjärde nollan i rad och det börjar bli ont om startpoäng. Vi håller alla tummar vi har för att han ska komma ur den här svackan!


Einar Celeber - Tis 19/4 Jägersro - V65-1

Tisdagen bjuder på ett nytt försök för 7-åriga Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). Denna gång är det spår 1 över kort distans med Keneth Haugstad vid tömmarna. Vi önskar såväl kusk, tränare som ägare lycka till!

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport där sändningen startar kl 21.30.

Ny vinst för Idabel Celeber

Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) gjorde idag sin tredje start och tog sin andra seger. Hon galopperade i provstarten och skrämde upp ägare tillika uppfödare. När starten gick körde Tony försiktigt och fick tredje inner, där satt hon inlåst till sista kurvan där sesam öppnade sig. Sedan lade hon på en hygglig spurt och betade av en efter en för att bli först över mållinjen.


Elitauktionskatalog

Gissa vem som pryder elitauktionskatalogen?

Ledtråd...

                                                                                   Foto:Åsa Pernes


Idabel Celeber - Sön 17/4 Mantorp - V65-2

För första gången är det dags att ta lastbilen till en annan bana än hemmabanan för Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber). Med Tony Wallin i sulkyn startar hon från spår 3 i ett V65-lopp på Mantorp. Med tanke på vinsten senast ska det bli spännande att se vad hon kan hitta på den gång.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 där sändningen startar kl 17.05.

Det blev galopp

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) galopperade och blev diskad igår. Galoppen kom i första sväng och körandes Tony Wallin hörde dock inte att de var diskade och fullföljde loppet. Hon var nia i mål och kändes inte alls lika stark som på Bergsåker. Det är bara att ta nya tag.

Vi träffade den trevliga skötaren Jenni Widman till Gabriella för första gången. Trevlig och proffsig tjej. Henne ska du vara rädd om Kari!

Jenni Widman och Gabriella

Nedräkningen har börjat

Det är ca 5 veckor till Amanda Celeber (Express Ride-Judy Tim) beräknas föla. Det är dags att förbereda sig. Jag har börjat med att beställa kalkstickor av Kerstin Darenius, föllådan ska ses över och modet stärkas.

Summering av mars

Senaste tiden har det varit så mycket starter och annat så vi har helt glömt bort att summera mars. Under devisen bättre sent än aldrig konstaterar vi att mars var månaden när flera av våra uppfödningar började röra på sig om än med något varierande resultat.

17 mars var Hugo Celeber 6:a och fick 2 000 kr
17 mars var Idabel Celeber 3:a och fick 10 000 kr
21 mars var Einar Celeber oplacerad
24 mars var Gabriella Celeber oplacerad
29 mars var Einar Celeber oplacerad
Totalt 5 starter: 0-0-1
Totalt insprunget: 12 000 kr
Genomsnittlig prissumma per start: 2 400 kr

Sedan vi började med de här summeringarna är detta faktiskt det sämsta resultatet sett till såväl insprugna pengar (bortsett från november när ingen startade) och genomsnittlig prissumma. Vilken tur att vi redan nu vet att summeringen av april kommer bli betydligt roligare!


Äntligen

Bitabs Celeber (S.J´s Photo-Judy Tim) har med viss möda kvalat. Fart finns men han envisas med att starta med galopp. Han verkar tänka på annat och det kan få konsekvenser.

Nytt kvalförsök för Bitabs Celeber

Tisdagskvällen bjuder på nytt kval för Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) hemma på Sundbyholm. Vi önskar ägarna lycka till och håller alla tummar vi har!

Gabriella Celeber - Tors 14/4 Örebro - V65-6

Med en V75-seger i ryggen ger sig Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) och Tony Wallin ut på banan igen. Denna gång väntar ett stolopp över medeldistans i Örebro och Gabriella har spår 1.

 

Starlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport med start kl 23.15.


Bitabs galopperade

I all glädjeyra förra veckan glömde vi att rapportera om hur det gick för Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) i hans kval. Dessvärre blev det galopp igen. Blir det tredje gången gillt?

Travhästen

Avelsföreningen har en medlemstidning som heter Travhästen. I nästa nummer kommer Stall Celeber vara med. Vi fick ta 823 st bilder på damerna Judy Tim (Lindy´s Crown-Cissus) och Amanada Celeber (Express Ride-Judy Tim). Dom ville inte vara med på bild.

Roger Walmann pratar om Tamla

Travnet har ett inslag i sin webb-tv där Roger Walmann pratar om Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Bl.a. säger han att det var ett poltitiskt beslut att Tamla inte fick några priser på travgalan och att det finns planer på Derbyt till hösten.

TAMLA CELEBER!!

Hon gjorde det igen!!

Känner Idabel Celeber pressen?

Att vara lillasyster till  Tamla Celeber är nog inte alltid helt enkelt. Det medför utan tvekan en del förväntningar och förhoppningar. Samtidigt kan det nog vara roligt eftersom goda prestationer ges extra uppmärksamhet. Travnet skriver om Idabel Celebers (Gentle Star - Amanda Celeber) vinst på Sundbyholm.


Inför kvällen

Travnet ger senaste nytt inför Tamla Celebers (Cantab Hall - Amanda Celeber) årsdebut.

Vinst för Idabel Celeber

Det blev vinst igår på Sundbyholm för vår Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber). Fem strykningar blev det i loppet, vilket underlättade framkomligheten för henne. Först galopperade ettan framför så det blev tvärstopp men det verkade inte bekomma henne. Sist iväg men först i mål. Man skulle kunna säga att hon var ensam på målfotot. Tiden 17,4/2 140 m.

Hugo Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) blev fyra och gjorde allt rätt. Han har en stor gång och när han blir han lite rappare i sina ben så vinner han också snart.


Tamla Celeber - Tis 5/4 Axevalla - V65-3

På tisdag är det äntligen dags för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) att visa upp sig på tävlingsbanan efter en rejäl träningperiod. 4-årssäsongen inleds på Axevalla och som vanligt är det Örjan Kihlström som sitter i sulkyn. Förväntningarna är höga, men det gäller att stå kvar med fötterna på jorden och inse att även en Oaksvinnare kan galoppera i första kurvan.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport med start kl 21.30.

Hugo Celeber - Mån 4/4 Eskilstuna - V65-2

Vi hoppas att 4-årige Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) har gått framåt med ett lopp i kroppen. Måndagskvällen innebär nämligen ny start hemma på Sundbyholm. Spår 4 är det som gäller och Tony Wallin ansvarar för styrningen.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport med start kl 21.30.

Idabel Celeber - Mån 4/4 Eskilstuna - Lopp 10

Det har blivit dags för den andra starten i karriären för 3-åriga Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber). Precis som sist är det medeldistans på hemmaplan med Tony Wallin sulkyn. Denna gång har ekipaget spår 8.

Starlistan hittar du här.


V75-vinst för Gabriella Celeber!

För bara några månder sedan visste vi inte om hon skulle komma tillbaka till tävlingsbanan, men igår slog Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) till med en vinst på V75! Det känns alldeles fantastiskt och vi hoppas att det har lossnat nu så att hon kan fortsätta på samma sätt.

Rapport från Sundsvall

Gabriella har enligt rapporterna rest bra och hon har som vanligt ätit bra. So far so good.

Känd från TV

Idag har Stall Celeber intervjuats i TV. Må vara att det är lokalt, väldigt lokalt men nu är TV-premiären avklarad. Programmet heter 24 Trav och går att se ikväll på 24NT eller Corren.

   
En dag på jobbet

RSS 2.0