Förstaplats för Faxy von Celeber

Snart 2-åriga Faxy von Celeber (Order by Fax - Judy Tim) blev allra först att anmäla sig till Premiechansningen. Det innebär att om hon blir placerad i Kriteriet, Oaks, Derbyt och/eller Derbystoet får hon dubbla prispengar. Dubbleringen gäller även för eventuella uppfödarepremier. Så nu när anmälan är inskickad är det bara att hålla tummarna.

Kristian Huselius köper Bitabs Celeber

Vi kan meddela att att Stall Bitab har sålt Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) till Kristian Huselius. Den snart 4-åriga hingsten kommer framöver att tränas av Solvalla-tränaren Timo Nurmos. Vi önskar såväl nya ägaren som nya tränaren stort lycka till!


Tamla sexa på Vincennes

Igår gjorde Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) årets sista start. Och det var inget dåligt lopp hon fick gå ut i; Criterium Continental på Vincennes med ett helt gäng riktigt bra 4-åringar. Tamla fick en dryg inledning på loppet där hon först blev hängande i tredje spår och sedan hamnade i dödens. Med ett varv kvar släppte hon och Örjan dödspositionen till Napoleon Bar. Trots den tuffa resan hade vår stjärna krafter kvar på upploppet. Dessvärre satt hon fast, men hon tog sig ändå i mål på en hedrande sjätteplats.

God Jul

Vi här på Stall Celeber önskar alla en riktigt God Jul.Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) som Tomte.


Tamla Celeber nominerad i två klasser

Tamla Celeber (Cantab-Hall-Amanda Celeber) är hedrad med två nomineringar på årets Hästgala. Den ena är i årets sto och den andra är årets fyraåring. Goda medtävlare saknas inte men vi håller tummarna.

Bitabs Celeber vann igen

Bitabs Celeber  (S.J.´s Photo-Judy Tim) vann igår på Solvalla. Den här herren antingen vinner eller galopperar. Vi gratulerar ägarna Stall Bitab och Team Wallin. Han ser hela tiden stabilare ut och vi hoppas på en fin 4-åringssäsong.


Travgala

Vi har även i år nominerats till årets Uppfödarbragd. Vi ser fram mot att få åka till Göteborg och gå på gala.Juryns motivering,

"De har en mycket liten men varaktig uppfödning med exceptionellt resultat med sex hästar där samtliga startat; två blivit miljonärer och fina 3-åringar på gång. Klarast lyser Tamla Celeber vars enorma överlägsenhet bland 4-årsstona är en bragd i sig."

Jag vill ha ledningen.

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) stannade och blev sist i mål. Det är en klok häst.

- Kan jag inte vinna tänker jag inte ta ut mig.

Gabriella Celeber - Fre 16/12 - Kalmar - V65-5 - DD1

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) gör åter en start, denna gång på Kalmar. Det är första gången vi på Stall Celeber har en häst som startar där så det blir säkert bra. Som vanligt (numera) Johnny Takter i sulkyn. Vi sitter hemma och förberder julen och tittar på TV.

Det var inte jag....

Är det inte lite konstigt att när någon tränare anklagas för något otillåtet så har han inte gjort något fel utan felet ligger hos någon hämndlysten hästskötare.

Galopp igen

Det mest spännande igår var vilken bana tävlingarna skulle gå på. Nummer två i spänningstabellen var om man skulle komma hem, regnet vräkte ner och det gick inte att se något om man körde om långtradarna. Loppet med Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber)som skulle bli dagens mest spännande upplevelse slutade innan bilen släppte fältet. Nu blir det ordentlig genomgång, vila och vinterträning.


Banbyte?

Läste just på Travnet att banan på Sundbyholm inte är i något bra skick så att ett banbyte kan bli aktuellt. Mantorp eller Solvalla?

Spänningen stiger. Vilken kusk och vilken bana?

Idabel Celeber - Tis 13/12- Eskilstuna - V65-1

Idag är det dags för Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) att starta i Lucialoppet på Sundbyholm. Favorit i loppet är On Her Toes (Viking Kronos-Tapdancer) vars ägare jag träffade på dressyrtävling i Laholm i somras. Det gick väl sådär för oss bägge, hoppas på bättre placering idag.

Eftersom Tony är skadad så kommer Idabel att få en annan kusk, vilken vet vi inte ännu. Bara det är ett spänningsmoment. Det måste ju vara någon som tror på ett liv efter Lucia.

Tamla blev oplacerad

Tamla Celeber (Cantab-Hall-Amanda Celeber)  slutade oplacerad. Hon blev het i ledningen och då var nog 2 800 m för långt. Roger Walmann var ändå nöjd med henne och det siktas på start på juldagen.


Det var ett tag sedan

Ibland tänker man på tiden när hon var liten och man inte visste att vägarna skulle bära till Paris...Fast egentligen syntes det redan då....

Ny vinst för Gabriella

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) tog en ny vinst och uppfödarna och ägarna är glada. Vad är det de brukar säga, spets och slut. Vi gratulerar Team Lähdekorpi till segern och för väl utfört arbete.

Som vi tidigare påpekat så är Gabriella till salu. Ring 0707-31 57 59.

Gabriella Celeber - Tors 8/12 - Jägersro - V4-1

Idag startar Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) på lunchtravet på Jägersro. Johnny Takter i sulkyn. Vi stannar hemma och tittar på TV.

Igår var det tungt

Bitabs Celeber upprepade vad har gjort tidigare och galopperade i sista kurvan. Han kom dock igen och spurtade till en fjärdeplats. För Hugo Celebers del var banan alldeles för tung. Han kämpade och kämpade  men kom aldrig fram till dörren. Han slutade sjua och det är bara att konstatera att banan inte passade honom.


Bitabs & Hugo Celeber - Ons 7/12-Solvalla Lopp 1 & 6

Bröderna Celeber,  Bitabs (S.J.´s Photo-Judy Tim) och Hugo (Coktail Jet-Judy Tim) åker ikväll till Solvalla för att visa upp sig. Båda har bra chans att få med sig pengar hem. Bitabs lär enligt rapporterna kännas riktigt bra, dock saknar han kanske lite rapphet i benen. Vi är på plats och fryser och håller alla tummar.


Prix du Bourbonnais på Vincennes

Nu på lördag den 10 december blir det start i Prix du Bourbonnais för Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber). Hon möter bl a Ready Cash så man kan väl säga att livet har blivit tufft nu.

Idabel sexa på V75

Nu är Idabel Celebers (Gentle Star-Amanda Celeber) debut på V75 avklarad. Hon slutade sexa med rubbet sparat. Med spår åtta, voltstart hamnade hon bakom nummer ett och det visade bli en bromskloss. Samtidigt täpptes det till runt om. Förhoppningsvis har hon nytta av det vid nästa start som också blir hennes sista för året.

Idabel Celeber - Lör 3/12- Axevalla - V75-2

Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) startar imorgon på V75. Motstånd saknas inte och värst emot är Arby´s Amalia (Gidde Palema-Miss Wildrose) och Global Midnight (Ganymede-Global Business). Att slå dem verkar inte helt lätt men vem vet....

Idabel med tränare (Kjell Wallin) och uppfödare och ägare (Allan Nilsson).

Tamla fin i jobb

Roger Walmann har varit nere i Paris för att köra Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber). Enligt uppgift var han mycket nöjd med henne och det blir förhoppningsvis start den 10 december då hon får möta alla värstingarna. Det stora målet för henne är Criterium Continental den 25 december, så nu är det bara för oss uppfödare att vänta på den stora dagen.

Gabriella femma

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) slutade femma igår. Hon hamnade tredje inner och gick ut på open stretch och i samband med spårförflyttningen tappade hon lite fart men gick sedan in i mål. Lite pengar in blev det..

Till Salu

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy) är till salu. Är du intresserad ring Jenny 0707-31 57 59 eller 011-33 00 00.


Gabriella Celeber - Tors 1/12 - Åby - V65-6 - DD2

Nu är det åter dags för Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) att åka till Åby. Hon har fått spår 4 och i sulkyn ska Johnny Takter sitta. Han var dock struken igår så vi får se om det blir kuskbyte ikväll. Vad vi vet så blir det skötarbyte ikväll då Gabriellas skötare Jenni Widman slutar hos Lähdekorpi för att börja på Courant. Det har varit ett nöje att lära känna Jenni och vi önskar henne lycka till i fortsättningen.RSS 2.0