Nokia 1983.0

Dessa stövlar har varit oumbärliga i vinter. De inköptes 1983 och är av märket Nokia. Det var före mobiltelefonernas tid men har överlevt många modeller. Fodrade och möjlighet att spänna på sig ett par skidor. Vad mer kan man begära.Ny fjärdeplats för Einar Celeber

Gårdagens besök på Jägersro resulterade i en fjärdeplats och 8 000 kr för Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). Året har börjat fint med drygt 15 000 kr insprunget på några veckor, nu är det bara 200 kr kvar till 1,3 miljoner.

Till Lähdekorpi

Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) som det varit en del strul med kommer att gå ner till Lähdekorpi. Vi hoppas att han ska hitta nyckeln till denna i grunden fina häst. Så nu håller vi tummarna.

Einar Celeber - Tis 25/1 Jägersro - Lopp 1

Tisdagen den 25:e ska Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) starta på nytt. Hingsten, som tränas av Kari Lädhekorpi, besöker Jägersro för ett lopp över medeldistans. Endast sex hästar står på startlinjen, Einar och kusken Stefan Söderkvist startar från spår 5.

Starlistan hittar du här, loppet sänds tyvärr inte i TV.


Einar Celeber 4:a

Gårdagens besök på Axevalla resulterade i en fjärdeplats för 7-åriga hingsten Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). För det belönades han med 7 800 kr!

Helgens spelare

Fredagens gala följdes upp med V75-tävlingar på Åby under lördagen. Oftast när vi går på trav har vi häst till start, men det var faktiskt ganska trevligt att slippa vara nervös och kunna gå in för spelet. Vi bestämde oss för att tävla med varandra, reglerna var enkla: alla startade med 100 kr som vi var tvungna att omsätta och den som hade mest när vi åkte därifrån utsågs till vinnare!

Vinnaren blev ingen mindre än Jenny som vid dagens slut kunde stoltsera med nästan 300 kr. Vad var då taktikten? Vi försökte pressa henne på framgångsreceptet för att kunna dela med oss till er bloggläsare. Svaret var ganska enkelt: "Jag kollar på oddstavlan och väljer hur mycket som känns lagom att vinna, sen tittar jag i programmet vad den hästen heter och sen går jag till totoluckan och satsar". Så då vet ni, bara bestäm er för hur mycket ni vill vinna så är saken i hamn sen!

Vi må ha varit nominerade till Årets uppfödarbragd och ha koll på stamtavlor, avelsindex och spermakvalité, men några vidare spelare är vi knappast.

Hur det gick för oss andra? Sara blev under dagen 12 kr rikare och Allan satsade hela hundringen på en häst som galopperade på väg in i första sväng...

Einar Celeber - Tis 18/1 Axevalla - V65-1

Så har det blivit dags för årets första start. Numer 7-årige Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) startar över medeldistans på Axevalla. Stefan Söderkvist kör från spår 5 i ett lopp med endast sju hästar till start. Vi håller som alltid en tumme och följer loppet på ATG Live eller i fyrans sändning.

 

Startlistan hittar du här och loppet sänds i kl 23.00 i TV4 Sport. Notera att V65-sändningarna flyttat från TV4 Plus, denna gång är sändningen extra sent p.g.a. handbolls-VM!


Galaresultat

Det blev inga priser för Tamla Celeber vid fredagens hästgala. Lite tråkigt, men vi hade ändå en helt fantastisk helg i Göteborg. Tyvärr trilskades kameran, men det kommer mer rapporter så småningom.

Galafeber

Det är mycket uppståendelse kring galan och Tamla Celeber just nu. Vi tänkte dessutom ta en extra natt i Göteborg så att vi slipper köra hem efter att ha sett V75 på lördag. Lördagskvällen ska förgyllas med ett restaurangbesök och Allan har bokat bord. På frågan vilket namn han skulle boka i var han på vippen att säga "Tamla Celeber", det säger väl en del om vad tankarna kretsar kring i den här familjen.

Vem får årets uppfödarbragd?

Avelsföreningen presenterar kort sitt pris "Årets uppfödarbragd" samt de nominerade. Gissa vilka som är med?

Mer Aftonbladet

Aftonbladet bjuder på en intervju med Tamla Celebers skötare, Isabell Ahlin.


TV-sänd gala och stora skådespelarinsatser

Fredagens gala visas i TV4 Plus kl 21.30. Denna söta trailer hittades på YouTube:


Stig H har koll

I dagens Sportbladet kommenterar Stig H Johansson de olika nomineringarna inför fredagens gala. Och han tycker att Tamla Celeber borde bli Årets Häst! Däremot tycker han inte att hon ska bli årets 3-åring, vilket känns aningen ologiskt. Klart är i alla fall att vi kommer att bli glada om hon får något av priserna. Och får hon inget pris kommer vi antagligen att vara glada i alla fall.

Stig H:s kolumn finns som sagt i dagens Sportbladet eller på webben för det som Aftonbladets betaljtjänst.

Travnet galatippar

Tyvärr tippar de alldeles fel. De snackar om att Raja Mirchi kommer att utses till årets 3-åring, det kan väl inte stämma? Hur som helst hittar ni tipsen här.

Slutspurt

Fram till fredag går det att rösta på vem som ska bli "Årets häst". Hör tränarna berätta varför du ska rösta på just deras häst.P.S Behöver vi säga att Walmann har rätt? D.S

Tävlingsåret 2011

Senaste tiden har det varit mycket summeringar av 2010 i bloggen, men tro inte att vi har glömt att blicka framåt. Förhoppningen är att samtliga Celeber-hästar som tävlade under 2010 ska fortsätta med det under 2011. Dessutom finns det två nyblivna 3-åringar som förhoppningsvis ska ut och visa upp sig.

För att ni ska kunna hänga med framöver och veta vem som är vem kommer här en snabb presenation av samtliga tävlingshästar.

Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) - 7 år
Tränas av Kari Lädhekorpi. Med över en miljon på kontot går han allt som oftast ut i lopp med tufft motstånd och hyfsade prispengar. Dessa lopp visas så gott som alltid i någon av 4:ans kanaler. Den som vill följa honom behöver bara hålla koll på bloggen så meddelar vi datum och tv-tider.

Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) - 5 år
Ägs fortfarande av Stall Celeber och tränas av Kjell Wallin. Har ett par segrar på meritlistan, men har också haft en del strul med hälsan. I dagsläget är det oklart om hon kommer att komma tillbaka till tävlingsbanan.

Hugo Celeber (Coktail Jet- Judy Tim) - 4 år
Ägs fortfarande av Stall Celeber och tränas av Kjell Wallin. Fungerade inte som önskat under 2011, men är nu både behandlad i ben samt kastrerad. Vi hoppas att problem därigenom är lösta och Hugo ska kunna tävla på framöver. Än kan man ju drömma om Derbyt...

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) - 4 år
Tränas av Roger Walmann. Om drömmen är att äga derbyvinnaren 2011 känns det som Courant har ett lite bättre utgångsläge än vad vi har. Tamla är givetvis den klarast lysande stjärnan på Celeber-himmelen och vi håller alla vi tummar vi har för att segertåget ska fortsätta denna säsong. Uppfödare till en derbyvinnare är ju inte heller helt fel...

Bitabs Celeber (S.J.'s Photo - Judy Tim) - 3 år
Ägs av Stall Bitab och tränas av Kjell Wallin. Ståtlig 3-årshingst som förhoppningsvis kommer göra bra ifrån sig under sin debutsäsong.

Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) - 3 år
Ägs fortfarande av Stall Celeber och tränas av Kjell Wallin. "Ida" är lite mindre och nättare än sina storvuxna släktingar, men rör sig fint och har förhoppningsvis framtiden för sig. Det ska bli spännande att få se en halvsyster till Tamla på tävlingsbanorna. Om hon lyckas hälften så bra kommer vi att vara både nöjda och stolta.

Mer info om varje start dyker givetvis upp några dagar innan i kategorin "Till start"!

Grattis Tony!

Gårdagskvällen innehöll en mycket trevlig gala där Tony Wallin utsågs till årets kusk vid Sundbyholmstravet.


Uppdaterat avelsindex

Alla travhästar har ett s.k. avelsindex. Lite förenklat kan man säga att det är en prognos som, med utgångspunkt i hästens prestationer och stamtavla, anger vilka förväntingar man bör ha på individens förmåga att lämna bra avkommor. Äldre individer har generellt sätt lägre avelsindex eftersom det inte förväntas att de ska hinna med lika många avkommor framöver.

En gång om året uppdateras dessa siffror, vilket skedde alldeles nyligen. För Stall Celebers del innebar det mycket trevlig läsning. Generellt sätt kan man säga att ett avelsindex en bit över 100 är bra. Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) fick, trots att hon hunnit bli 18 år, 110. Dessutom kan vi glädjas över att samtliga döttrar till Judy har ett högre index än så. Högst siffra bland döttrarna har föga förvånande Amanda Celeber (Express Ride) som har 122. Amanda får dock stryk av dottern Tamla Celeber (Cantab Hall) som har hela 137. För att ha något att jämföra med kan det sägas att världsrekordhållaren Giant Diablo (Supergill), som är jämngammal med Amanda, har 129.

Ni som vill veta mer kan kika på travsport.se, sök på önskad häst så får ni upp en sida där det ser ut så här:

Första siffran i den inringade rutan anger numret vi har refererat till ovan. Andra siffran anger vilken säkerhet man anser att avelsindexet har (0,0 är lägsta och 1,0 är högsta). Hur säker prognosen anses vara hänger samman med hur gammal individen är samt hur många avkommor som hunnit uppnå startbar ålder.

Tar Tony Wallin andra raka?

Med tanke på vårt långvariga samarbete med Team Wallin håller vi förstås en extra tumme för Tony Wallin inför kvällens gala (se förra inlägget). Tony är nominerad till "Årets kusk" vid Sundbyholmstravet, en titel som han tog hem redan förra året.

Hektisk galasäsong

Som vi redan nämnt ett par gånger är det stor gala i Göteborg nästa helg. Inte nog med det, ikväll går Sundbyholmstravets (Eskilstuna) egna travgala av stapeln. Vi har fina minnen därifrån eftersom Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) utsågs till hemmabanas 3-åring respektive 4-åring under sina glansdagar. Tyvärr har ínte våra egenägda starthästar inte fungerat riktigt som vi hade hoppats under 2010 så den här gången blev det inga nomineringar. Trots detta är det alltid trevligt att få gå på fest, äta god mat och umgås med trevligt travfolk så ikväll blir det klackarna i taket!

Allan

I september förra året publicerade första och hitills enda inlägget i kategorin "Vi som bloggar". Nu kommer äntligen nästa del i serien. I ärlighetens namn är inte Allan vår flitigaste bloggare, men han korrekturläser ett och annat inlägg, så vi tycker att han förtjänar en plats här.Namn: Allan Nilsson
Född: 10 september 1955
Bor: I Svärtinge utanför Norrköping med fru och yngsta sonen.
Gör: Driver ett litet konsultföretag.
Favorithäst: Malabar Man
Facebook: Ja
Mail: allan.nilsson@remco.se

Intressen utöver hästar och trav:
Sport och resor.

Bästa travminne:
När Tamla Celeber vann Svenskt Trav Oaks 2010!


Galan närmar sig

Nästa fredag är det dags och vi har redan fixat förberedelserna. Tågbiljetter är bokade, galaklänningar inköpta och röstuppmaningar utskickade!


Ooops...we did it again!

När Allan skulle rösta på Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) som årets häst gick det inte riktigt som planerat. Han möttes nämligen av meddelandet "Din röst är ej registrerad. Detta IP-nummer har redan röstat 5 gånger". Oj då!

Några ord om 2010

I väntan på den riktiga galan som går i stapeln av Göteborg den 14 januari kommer här Stall Celebers alldeles egna prisutdelning.

Årets kusk: Allan Nilsson
Allan har under året genomfört sin årliga tur på Team Wallins ägor. Inte nog med att han vann lottningen mot dottern om vem som skulle få köra egenägda 2-åringen Idabel Celeber, han lyckades dessutom båda ta sig i overallen och posa i den.Årets fotomodell: Faxy von Celeber
Trots hård konkurrens från t.ex. mannen här ovan går titlen till årsbebisen Faxy. Tack vare sin nyfikenhet och elegans har hon bidragit till många fina, och mindre fina bilder, här i bloggen.

    
De två sista bilderna är tagna av Åsa Pernes.

Årets häst: Tamla Celeber
Motivering överflödig


Bilden är tagen av Martina Swartling i samband med långa E3.

Årets inredningstips: Vardagsrumsstyling by Celeber

Årets tröttaste: Faxy von Celeber och Katla Celeber i sommarens värmeböljaÅrets bil: Den häftiga bilen vi fick åka inne på banan efter Tamla Celebers seger i korta E3Årets vi-har-inte-fattat-det än: Tamla Celebers seger i Oaks


Stolta uppfödare fotograferade av Daniel Olofsson.

Årets sommarkväll: E3-kvällen i Eskilstuna
Inte nog med att Tamla Celeber slog igenom på allvar genom sin vinst i långa E3, det var dessutom fantastiskt väder, trevligt sällskap och en på alla sätt fantastiskt travkväll.


Sara posar vid banan. Bilden är tagen av Martina Swartling.

Nu håller vi tummarna för ett minst lika lyckat 2011!

Ni kommer väl ihåg att rösta på Tamla Celeber?

En röst om dagen är bra för magen! Röstar gör ni på hemsidan för "Årets häst".

Ston födda 2000

Med anledning till att stona födda år 2000 föll för åldersstrecket nu vid årsskiftet har Travnet skrivit ihop en liten text om kulltoppen. Ohotad etta är förstås Giant Diablo (Supergill), men även vår Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) nämns på ett hörn. Artikeln läser ni här.


RSS 2.0