Bitabs Celeber - Tis 1/11 Axevalla - Lopp 10

Tisdagen bjuder på en resa till Axevalla för 3-åriga Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) och hans tränare Kjell Wallin. Ekipaget startar från tillägg över medeldistans och motståndet verkar överkomligt så vi hoppas på en fin placering.

Startlistan hittar du här.

Vincennes nästa för Tamla Celeber?

Enligt Travnet är det aktuellt för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) att starta på Vincennes nästa vecka. Det tycker vi låter mer än spännande och vi lovar att hålla alla tummar vi har.

Hugo Celeber - Mån 31/10 Mantorp - V65-3

Ikväll startar 4-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) och Tony Wallin från spår 3 över lång distans. Vi på Stall Celeber kommer att vara på plats och heja fram ekipaget.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport klockan 21.30.

Ingen Breeders-final för Idabel Celeber

Dessvärre blev det galopp i semifinalen till Breeders Crown. Vi får ta nya tag och sikta på storloppen nästa säsong.

Semifinal Breeders

Ikväll är det dags för Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) att försöka ta sig till final i Breeders. I vanlig ordning när det gäller "Ida" så hade vi varit gladare om hon fått ett bättre spår än tio, men sånt är livet. Hon har varit borta från tävlingsovalen en dryg månad och fått lite extra träning. Allt har varit och är bra med henne och hon känns enligt Wallinarna finare än någonsin. Så trots spår tio är vi ändå lite optimistiska.

Gabriella oplacerad

Märkligt lopp blev det fär Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim). Hon var rätt snabb ut från sitt tredjespår och slank ner i rygg på ledaren. Efter att ha tagit ett par galoppsteg blev det tredje inner, för att sedan bli både fjärde och femte inner. Kusken lyckades ta ut henne i andraspår där hon fastnade i en iskall rygg och blev dragen sist. Det enda positiva med det här loppet var att kusken tyckte att hon gick bra över upploppet. Så det blir till att försöka igen och hoppas det finns något lämpligt autolopp på 1 640m, och så vill vi ha ett framspår. Var kan man beställa ett sådant?

Gabriella Celeber - Tis 25/10 Axevalla - V65-6-DD-2

Nu är det åter dags för Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) att äntra tävlingsovalen. Den här gången gör hon det från spår tre och för första gången med Carl-Erik Lindblom i sulkyn. Det är ett försök till Diamantstoet så motstånd saknas inte. Loppet avgörs på 2 140 m och med voltstart. Inte hennes favoritdistans och heller inte favoritstartmetod men vi håller som vanligt tummarna.

En fjärdeplats och en sjätteplats

Veckan har bjudit på hyggliga prestationer. I tisdags var Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) fyra på Jägersro och inkasserade 8 000 kronor. Dagen därpå var hennes ett år yngre helbror i Stockholm och lyckades knipa en sjätteplats.

Media om Tysklandsresan

Travnet hyllar Örjan Kihlströms insats, Travronden konstaterar att Tamla kontrollerade loppet och Aftonbladet avslöjar hemligheten bakom vinsten. 

Tamla vann i Tyskland

Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) lyckades åter igen vinna ett stort lopp. Denna gång var det Grosser Preis von Deutschland. Robert Berg med Kadett C.D. (Scarlet Knight) som på förhand var värste konkurrenten lyckades den här gången falla på eget grepp och slutade oplacerad. Sluttiden för Tamla blev 1.14.a/ 2 720m. Vi grattar Isabell, Örjan, Roger och alla Courantare till segern. 


Hugo Celeber - Ons 19/19 Solvalla - Lopp 11

4-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) och Tony Wallin startar med 20 meters tillägg på Solvalla. Det är medeldistans som gäller och 40 000 kronor till vinnaren. Eftersom vi är såväl uppfödare som ägare till Hugo får vi se till att hålla alla tummmar vi har.

 

Startlistan hittar du här.


Tamla Celeber - Sön 16/10 Hamburg

För första gången någonsin ska en av Celeber-hästarna tävla utomlands. Det är förstås stjärnan Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) som ska ut och visa upp sig. På söndag startar hon nämligen i ett lopp i tyska Hamburg. Gissa om det blir spännande!

 


Gabriella Celeber - Tis 18/10 Jägersro - V65-6

Med ett lopp i kroppen hoppas vi att Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) är redo att visa vad hon går för. Kari Lädhekorpi tränar, Stefan Söderkvist kör och det är spår 6 över medeldistans som gäller.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport klockan 21.30.

Och inga pengar till Gabriella..

Hon har ju varit borta i 2,5 månader så vi hoppas att det blir ett fall framåt.

Gabriella Celeber - Mån 10/10 Mantorp - V65-6-DD2

Efter 2.5 månaders bortavaro är det åter dags för Hugos helsyster Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) att ta med sig sin följeslagare Jenni Vidman ut på turne. Första starten efter uppehållet sker på Mantorp i Diamantstoet. Motståndet är inte attt leka med så några segerförhoppningar har vi inte. Däremot hoppas vi att hon sköter sig och att allt fungerar bra.

Loppet sänds  i 7:an kl 21.30.


Hugo fyra

Hugo Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) lyckades bli fyra på tiden 15.6 (2.160 m). Tony sände iväg honom på bortre lång där det bet bra. I kurvan kröp han ned i rygg för att vila och då passade Hugo på att bromsa lite. På upploppet fick han åter upp farten och gick bra över mållinjen. Han förbättrar sig hela tiden och fler och fler pusselbitar faller på plats.

Hugo Celeber - Ons 5/10 Solvalla - V64-3

Så var det då dags för Hugo Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) att inta nationalarenan. Som vanligt med Tony Wallin i jollen. Vi hoppas på tempo och lite tur.

Och inga pengar till Bitabs...

Bättre lycka nästa gång

Inga pengar till Tamla...

...men väl en fin prestation. Så kan man nog sammanfatta lördagens V75-start. Ägarna på Courant tycks i alla fall vara nöjda, mer om vad de tycker här.


Bitabs Celeber - Sön 2/10 Solvalla - V75-1

Kriteriesöndagen bjuder på en extra V75-omgång. I första avdelningen ger sig Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) ut i Kriterium Consolation. Från spår 9 ska han och tränaren Kjell Wallin försöka uträtta stordåd.

 

Startlistan hittar du här och loppet sänds klockan 17.05 i TV4.


Tamla Celeber - Lör 1/10 Solvalla - V75-7

För första gången utmanar 4-åriga Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) de äldra stona. Motståndet är tufft och spåret är inte det bästa, men som de stolta uppfödare vi är så håller vi förstås tummarna!

Startlistan hittar du här. Loppet sänds live i 7:an samt i TV4 kl 18.00.


RSS 2.0