Blir Tamla Celeber årets sto?

Nu har nomineringarna till årets sto kommit. Vår Oaks-vinnande uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) ställs mot Viola Silas (Lindy Lane) och Aisle Stand (Scarlet Knight). Då vår guldklimp besegrade den sistnämnda i Oaks och har tjänat ungefär dubbelt så mycket pengar känns det som det borde stå mellan Tamla och Viola, eller vad tror vi? Först den 14 januari får vi svaret.

Ingen lycka för Einar Celeber

Gårdagens besök på Jägersro slutade med att vår uppfödning Einar Celeber (Express Ride - Jusy Tim) travade in i mål som oplacerad. Bättre lycka nästa gång?

Örjan lovordar Tamla Celeber

Året börjar gå mot sitt slut och i TV4:s vinnare summerar man genom att låta sportens profiler berätta om sina höjdpunkter från året som gått. Igår var det Örjan Kihlströms tur och han berättade att hans finaste minne från 2010 var när Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vann Oaks. Gissa om det satt ett gäng stolta uppfödare i tv-soffan!

För er som missade programmet finns det att se på ATG Play, ett par minuter in i del 2 från gårdagens program.

Einar Celeber - Sön 28/11 Jägerso - V65-1

Efter några månaders tävlingsuppehåll är det dags för Kari Lädhekorpi-tränade Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) att göra comeback. Det hela kommer att gå av stapeln i Malmö på söndag, Stefan Söderkvist kör och ekipaget har spår 7 över kort distans.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 med start kl. 17.05.

Hovslagare på besök

Livet går vidare och de små blir mer och mer vana vid vuxenlivet. Här är det Katla Celeber (Look de Star-Amanda Celeber) som fått besök av hovslagaren. I bakgrunden syns vepan på Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanada Celeber) som ska inspirera de små till stordåd.

Banjobb av tvååringarna

Var på Sundbyholm för att titta på vår Idabel Celeber (Amanda Celeber-Gentle Star) och Kent Belsings Bitabs Celeber (Judy Tim-S J`s Photo) när de gick ett banjobb. De skötte sig bra, hittade inte på något rackartyg och travade på ett bra sätt de varv de skulle klara av. Det är något speciellt med den här årstiden när man har lovande tvååringar och man inte vet vad treåringssäsången har att bjuda. Det är nu man får hoppas.

Oplacerat för Gabriella

Det börjar bli tjatigt med de här rapporterna, men Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) slutade oplacerad efter galopp på Solvalla idag...

Gabriella Celeber - Ons 17/11 Solvalla - Lopp 11

Imorgon, onsdag, startar vår 4-åring Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) på Solvalla. Hon och Kjell Wallin har 20 meters tillägg och ekipaget har lottats till spår 7. Loppet är över medeldistans och vinnaren inkasserar 30 000 kr.

Startlistan hittar du här.

Avelsseminarium

Har i helgen varit på avelsseminarium och uppdaterat och införskaffat nya kunskaper. Som uppfödare känns det bra att ha koll på parasiterna, foder, beten och sist men inte minst vad som händer med den genetiska forskningen.

Seminariet vände sig även till ridhästuppfödarna och galoppen. Det innebär att man träffade en massa trevliga personer. Värt att notera är attt många har intressen i åtminstone två olika sporter. Själv har jag bestämt att gå på galopp nästa gång jag är i närheten av Jägersro.

Att bli stor

Katla Celeber och Faxy von Celeber har sedan en tid tillbaka delat kupé med varandra på nätterna. Mammorna står strax bredvid och håller kollen. Katla passade på att ta kontrollen över krubborna men  upptäckte efter en tid att maten räckte till dem båda.Så nu är allt lungt


Hugo Celeber har blivit valack

Rubriken talar väl sitt tydliga språk. Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim), vår 3-åring som är i träning hos Kjell Wallin, kastrerades i veckan. Det fanns egentligen ingen anledning att spara honom som hingst då han inte riktigt funkat på tävlingsbanorna, han har varit alldeles för okoncentrerad. Han kommer således inte att kunna vara med i de allra största loppen i Frankrike, men det får vi leva med.

Finns det något härligare?


Summering av oktober

Bättre sent än aldrig...

En fantastisk prestation och några mindre lyckade lopp.

 

Starter under oktober

3 oktober var Tamla Celeber 1:a och fick 1 000 000 kr

6 oktober var Hugo Celeber oplacerad

6 oktober var Einar Celeber oplacerad

17 oktober var Gabriella Celeber oplacerad

19 oktober var Hugo Celeber 7:a och fick 2 000 kr


Totalt: 5 starter: 1-0-0

Totalt insprunget: 1 002 000 kr

Genomsnittlig prissumma per start: 200 040 kr

 


Att döpa en häst

De konstiga bilderna nedan, med motiv från London, Ludvika och Los Angeles, handlar inte alls om platser som ska besökas. Istället är det så att vi tagit för vana att döpa Amanda Celebers (Express Ride - Judy Tim) avkommor efter geografiska platser. Tamla Celeber (Cantab Hall) hette nämligen Hollywood Celeber innan nuvarande ägarna bytte namn på henne. De två andra tjejerna heter Idabel Celeber (Gentle Star) och Katla Celeber (Look de Star). Nu är Amanda dräkig och till nästa år är det alltså L som gäller. London Celeber kanske inte är så dumt? Eller är det någon som har ett bättre förslag?


RSS 2.0