Gissa vem som vinner?

Även om vi är tillbaka i vardagen skadar det inte att ta en liten paus och titta en gång till på när Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vinner Breeders Crown.
 

Åter till vardagen

Vi har haft besök av hovlagaren. Det är klart drottningmodern Amanda Celeber (Express Ride-Judy Tim) ska vara fin om fötterna.

Tamla Celeber uppmärksammas i media

Det är inte bara vi som skriver om Tamla Celebers (Cantab Hall - Amanda Celeber) senaste bragd. Aftonbladet rapporterar att Tamla är drottning i Kanada, Travnet skriver att hon var bäst när det gällde som mest och ägarna hos Courant konstaterar att det var en snygg avslutning på tävlingsåret 2012.

Tamla vann Breeders Crown i Kanada

What a horse. Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) vann Breedres Crown. Vilken spurt hon levererade. Vi är mållösa. Stolta uppfödare är vi också när vår fina häst erövrar världen. Vi gratulerar alla runt Tamla till segern och är glada för deras skull att hon fick avsluta så fantastiskt borta i Nordamerika.
 
Vem kunde ana......
Foto:Åsa Pernes                                             

Ikväll smäller det

Klockan 00.30 svensk tid går finalen i Breeders Crown för ston, på Woodbine Racetrack i Toronto, Kanada. Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) är med och slåss om pengarna. Tyvärr har hon lottats till spår tio men vi hoppas trots allt på en framskjuten placering. Vi önskar ägare, tränare, skötare, kusk och alla andra inblandade lycka till.

Arbete väntar

 Logan Celeber (Kadabra-Amanda Celeber) har nu efter sin långa förkylning kommit igång att springa lite. Så här såg det ut när han tog sina första steg.
 
Och så här glada efteråt var de när allt gått bra.
 

Hugo oplacerad

Han tar ju inte dierkt i så det knakar vår lille vän.

Lillebror Logan

Det här är ståtliga lillebror Logan Celeber (Kadabra-Amanda Celeber) som mäter 158 cm.

Det där med namn..

Vi såg i programmet från Woodbine Racetrack, Toronto att Ann-Mari och Jan Nilsson är uppfödare till Tamla. Undrar hur det gick till, hur gick snacket?
"Är det någon som kan något namn på svenska som börjar på A? Bra Ann-Mari låter bra och till det passar ju Jan bra, eller hur?"
Vi här på Stall Celeber passar på och önskar Ann-Mari och Jan lycka till!
Här är några andra på bild, Jenny, Tamla. Isabell och Allan.
 
 

Tamla i Breedersfinal

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) tog sig i natt svensk tid till final i breeders. Tamla satt fast och körandes Örjan Kihlström försökte få fritt utan att lyckas. Tamla som tröttnat ordentligt i sina två senaste starter såg nu väldigt pigg ut över mållinjen. Nu väntar final nästa vecka som ska bli spännnade. Vi håller våra tummar och hoppas på en bra placering trots spår 10.

Hugo Celeber - Jägersro 23/10 Halmstad - lopp 2

Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) startar på Jägersro i ett amatörlopp över sprinterdistans. Han har fått spår 3 bakom bilen och med sig på resan har han Hanna Lähdekorpi.
 
 

Dagens försök på Woodbine, Toronto

Det blev ett försökslopp i Breeders Crown för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) i Toronto. Vi håller våra tummar att hon är med till final nästa vecka. Vi vet att hon kan...
Foto: Ewa Silfverberg

Toronto nästa för Tamla Celeber

Ägarna till Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) rapporterar om senaste starten och meddelar att nästa start förväntas bli i Toronto den 27 oktober. Läs mer här.

Katla på Solvalla

Katla Celeber (Look de Star - Amanda Celeber) har varit på Solvalla och visat upp sig. Detta i ett sulkyjobb med Johan Untersteiner vid tömmarna. Båda ser belåtna ut.
 

 


Lexington, Kentucky

Vi är nu hemma igen efter att ha varit i Lexington där vi var på auktioner, besökte stuterier och gick på galopp och travtävlingar. 
Här Giant Diablo som är dräktig med Donato Hanover.
 
Fina omgivningar och fin auktionsring.
 
 

Tredjeplats för Hugo Celeber

I skuggan av Tamla och hennes USA-äventyr startade jämngamla Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) i ett läringslopp på Halmstad. Det är möjlgit att konkurrensen inte var riktigt lika hård som over there, men Hugo kan i alla fall skryta med en tredjeplats.

Tamla blev trött

Inte heller andra starten i USA blev någon succé för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Hon tröttnade på upploppet och slutade oplacerad. Så kan det gå.

Startlistan till Tamla Celebers lopp

Som vi tidigare skrivit ska Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) göra sin andra USA-start på söndag. Spår 2 bakom bilen och kort distans är det som gäller. Startlistan hittar ni hos Travronden.

Andelar i Katla Celeber till salu

Vi har tidigare berättat att Katla Celeber (Look de Star - Amanda Celeber) säljs som andelshäst av Stall Kenny. Vill ni veta mer är det här ni ska gå in!

Hugo Celeber - Mån 8/10 Halmstad - V5-4

Det blir en start på hemmabanan i Halmstad för 5-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim). Det är ett lärlingslopp över medeldistans. Hugo startar från spår 8 och körs av Johan L Sundgren.
 
Startlistan hittar du här.

Killen med koll

Den där Nybrink verkar vara någon som vet vad han pratar om. Läs hans senaste krönika så förstår ni varför.

Ny start i sikte för Tamla Celeber

USA-äventyret fick ju inte den bästa inledningen för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber). Därför har det varit lite osäkert om hon skulle kunna starta på som planerat, men nu ser det ut som att så är fallet. Men nu rapporterar Travronden att det blir start på söndag med Johan Untersteiner i sulkyn.

RSS 2.0