Summering av september

Kommentarer överflödiga? Vi fortsätter att njuta av framgångarna...

Starter under september
8 september var Tamla Celeber 1:a och fick 100 00 kr
22 september var Tamla Celeber 1:a och fick 100 000 kr
28 september var Einar Celeber diskad p.g.a. galopp
28 september var Gabriella Celeber 3:a och fick 3 500 kr

Totalt 4 starter: 2-0-1
Totalt insprunget: 203 500 kr
Genomsnittlig prissumma per start: 50 875 kr

Jackson ska bli stor

Igår kom 3 årige ridhästen Jackson X (Friendship-Jacky) hem till stallet efter sommarbetet. Han släpptes ihop med Logik (Lobster) som spände upp sig och visade vem som var kung. Jackson intog direkt positionen som lillprins och rangordningen var klar. Efter 5 minuter gick de och betade ihop.Två sunda och sociala hästar.

Jackson är inkörd av travtränare Kjell Wallin som 1-åring och inriden som 2,5-åring. Han skulle ha visats i våras på 3-årstestet men en liten sträckning satte stopp för det. Nu väntar promenader, skrittmaskin, tömkörning och ridning i lagom dos.


Jackson 2 veckorJackson 3 år

Trevlig läsning

Micke Nybrink öser beröm över Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) i sin kolumn i Aftonbladet.

Pallplacering för Gabriella

Det var inte bara Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) som gjorde comeback ikväll utan även hans 4-åriga lillasyster Gabriella Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim). Henne äger vi dessutom själva vilket förstås gör att vi är extra engagerade. Hon startade i Eskilstuna med 40 meter tillägg, men det slutade ändå med en tredjeplats och tiden 16,9. Sen var det kanske inte riktigt världsklass på loppet, det var ett B-lopp för skrutthästar utan poäng. Nu får vi se om Gabriella tack vara poängen hon fick ikväll kan komma med i ett "riktigt" lopp nästa gång.


Ingen lyckad comeback för Einar

Ikväll har Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) åter visat upp sig på ovalen i Malmö. Med sex hästar till start och prispengar till fem av dem såg det lovande ut. Tyvärr slutade äventyret med en diskning för galopp. Det är bara att bryta ihop och komma igen...


När Isabell mötte Tamla

När Isabell gick på Öknaskolan med inriktning på hästhållning så behövde hon praktik. Den praktiken gjorde hon bl a hos Travtränare Kjell Wallin. Där kom hon kontakt med Amanda Celeber (Express Ride-Judy Tim). En av Isabelle uppgifter blev att rida ut långa promenader på Amanda.

När sedan skolan var klar så fick Isabelle anställning hos Roger Walmann. När hon fick höra att det skulle komma in en "Celeberhäst" så hoppades hon på att det skulle vara Amandas avkomma vilket det också var. Hon bad Roger om att få henne som passhäst.

När Tamla Celeber (Cantab-Hall-Amanda Celeber)  kom var hon lite osäker på var hon hamnat och varför, så hon visade sig inte från sin bästa sida. Kön till att ha henne blev väldigt kort och Isabell fick ta hand om sin stjärna. Två E3 vinster har det blivit och segrar i en massa andra lopp. På söndag gäller det Oaks, det viktigaste loppet av dem alla. Vi håller alla tummar vi har.


Ekipering

Den yngste sonen i familjen Nilsson har inte varit på trav sedan vi tvingade honom när han var liten. Nu när det vankas Oaksfinal så har även han förstått att det är något extra, så han har beslutat sig för att följa med. Han förstod också att det är ett tillfälle att få köpa sig något snyggt. Så i lördags kom han hem efter att ha shoppat loss. Vad gör man inte för att förgylla en kriteriehelg.

Einar Celeber - Tis 28/9 Jägerso - Lopp 4

Efter att ha startat flitigt hela året har Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) varit borta från tävlingsbanorna sedan början på augusti. Nu har det blivit dags för comeback. På tisdag startar han i ett lopp över 1 640 meter i Malmö. Han har tilldelats spår 6, men det är endast sex hästar till start i loppet så det ska bli intressant att se vad han kan göra.

 

Startlistan hittar du här.


Strykning söndag 26/9

Tyvärr så kommer inte dressyrekipaget till start imorgon pga att Logik har feber. Bättre en strykning imorgon dock än nästa söndag.

Faxy

Idag har vår vän Åsa Pernes varit ute och tagit några fina bilder. Titta och njut.
Fler följer...Faxy von Celeber (Order by Fax- Judy Tim)


Jenny & Logik - Sön 26/9 Söderköping - LA:6

Det är som bekant travare som dominerar familjen Nilssons hästliv. Men Jennys dressyrhäst Logik är icke att förglömma. P.g.a. att ryttaren har en massa annat för sig, exempelvis att åka runt i Sverige för att titta på trav, tävlas det ganska sparsamt, men det tränas flitigt. Nu på söndag är det dock dags för höstsäsongens första start. En Lätt A:6 på Stall Ekängen i Söderköping. Heja Jenny säger resten av familen!

Någon länk till startlistan har inte kunnat hittas och av någon underlig anledning sänds klassen inte i TV.

Gabriella Celeber - Tis 28/9 Eskilstuna - Lopp 10

Äntligen har vi häst till start i egenskap av hästägare! Det är nästan två månader sen sist så det är verkligen på tiden. På tisdag startar Gabriella Celeber (Cocktail Jet - Judy Tim) i ett B-lopp på Eskilstuna. B-lopp innebär att det är för hästar med i princip inga startpoäng alls och startpoängen i sin tur beror på resultatet i de fem senaste loppen. Gabriella Celeber har dock tjänat lite pengar även om hon inte gjort det alldeles nyligen och av den anledningen startar hon med 40 meters tillägg. Och hon har spår 15. Förutsättningarna kanske inte är de allra bästa, men det ska bli spännande att se om det blir någon skillnad efter sommarens halsbehandling.

Startlistan hittar du här.

Omskriven kulldrottning

Minst lika roligt som att följa Tamla Celebers (Cantab Hall - Amanda Celeber) lopp är att ha koll på allt runt omkring. Inför loppen handlar det om att kolla tipsen på nätet, i travtidningar och kvällstidningarna. Ser ni Jenny gå ut ur en kiosk med både Aftonbladet och Expressen under armen så vet ni att det är start på gång! Så här dagen efter står allmänt googlande på programmet. Vem har skrivit om henne? (alla med lite vett såklart, travuniversum cirklar förstås kring "våran" Tamla) Vad har de skrivit? Dagens sökande har resulterat i en kortare intervju med tränaren Roger Walmann på Solvallas hemsida, Travnets rapportering från Oaks-kvalen och givetvis en uppdatering hos Tamlas ägare Courant. Nu laddar vi för morgondagens nummer av Travronden!


Oaks-final nästa

Trots besvärligt utgångsläge vann vår stjärnuppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) sitt Oaks-kval på Solvalla. Med Örjan Kihlstöm i sulkyn upprepade hon mamma Amanda Celebers (Express Ride - Judy Tim) bedrift genom att ta sig till de 3-åriga stonas största lopp. Nu håller vi tummarna för ett bra spår i finalen!


Nya tider

Idag ställdes joggingturen i regnet till brevlådan in. Stannade i sängen sträckte ut armen efter den bärbara och läste Travronden som e-tidning. Favorit var hon också!

SaraNamn: Sara Nilsson

Född: 18 september 1988

Bor: På Norra Fäladen i Lund tillsammans med sambon Daniel

Gör: Pluggar femte terminen på juristprogrammet

Favorithäst: Bland travarna är det definitivt Judy Tim, i övrigt klappar hjärtat fortfarande för de ponnyer jag hade när jag var yngre.

Facebook: Ja

Mail: sara.nilsson.409@student.lu.se

 

Intressen utöver hästar och trav:

Tittar på sport. Är aktiv i studentkåren där jag arbetar med jämställdhet, likabehandling och utbildningsbevakning. Tränar inför Vasaloppet 2011.

 

Bästa travminne:

När Amanda Celeber kom 3:a i Svenskt Trav Oaks. Ett fantastiskt resultat och dessutom bjöds ägarna på en alldeles underbar skaldjursbuffé!


Hästtokig

Som trogna bloggläsare känner till håller vi sedan en tid tillbaka på med en presentation av hästar vi ägt sedan starten i mitten av 90-talet. Denna serie kändes ganska självklar och först några veckor senare kom tanken att vi kanske ska presentera människorna bakom Stall Celeber. Hästmänniskor har en tendens att sätta sig själva i andra rummet. Som när Sara sommarjobbade i ett tävlingsstall med ridhästar. Det var oerhört viktigt att stallets stjärnhäst fick exakt mängd mineraler och vitaminer av ett svindyrt specialmärke flera gånger om dagen. Hans ryttare däremot kom alltid ner till stallet på morgonen utan att ha ätit frukost, red 4-5 hästar och tryckte sedan i sig ett rejält McDonalds-mål.

Undrar ni vem Sara är? Lugn, inom kort kommer en ny prestentationsserie. Kika in ikväll så ska vi nog ha kommit igång!

Tamla Celeber - Ons 22/9 - Lopp 2

På onsdag är det dags för landets bästa 3-åringar att visa upp sig på Solvalla i kval till Kriteriet och Oaks. Redan i lopp 2 kommer Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) ut på banan tillsammans med kusken Örjan Kihlström. Ekipaget har lottats till spår 10, men vi håller alla tummar vi har för att det ska gå vägen och räcka hela vägen till en Oaks-final.

 

Startlistan hittar ni här.


Konvalenscentrapport

Enligt rapport från Kjell Wallin idag så är våra båda Coktail Jetare på gång. Efter skador och envisa infektioner är de nu på gång igen. De har båda gått lite banjobb och Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) blir nog den som kommer ut först. Hoppas vi i alla fall med tanke på att hon endast har 47 poäng. Det blir nog att sikta in sig på ett B-lopp. Men lopp som lopp. Det blir kul att se den långbenta damen på banan igen.

Redan bortglömd

Inte ens Travronden har ringt och undrat hur vi ställer oss till spår 10!

Ja, det är Tamla

Vi har fått frågan om det är Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) på bilden upp till höger. Vi kan bara svara, ja det är Tamla, 2 veckor gammal med tillhörande mamma.

Månadens häst

Travronden har utsett Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) till månadens häst. I papperstidningen och på nätet för inloggade medlemmar. Övriga kommentarer känns överflödiga.

Belinda Celebers avkomma har kvalat i Estland

Tidigare i somras rapporterade vi om att Belinda Celebers (Persall Hanover - Judy Tim) första avkomma On Track Mosquito (Opus Viervil) gick premielopp. Såg precis att på travsport.se att han tillfälligt flyttat till Estland där han genomförde ett godkänt kvallopp för några veckor sen. Även om han inte är vår uppfödning är det spännande att följa avkommorna till våra uppfödningar. Travsport.se är för övrigt en bra sida, med massor med information där det är lätt att bli sittande när man egentligen borde göra annat.

Jalas Aktris

Dags att ta en paus i yran kring Tamla Celeber och fortsätta presentationen av de hästar Stall Celeber ägt genom åren.


Inledningsvis ska vi kanske erkänna att vi har ljugit för er läsare. Tidigare i bloggen har det nämligen hetat att Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) var Stall Celebers första uppfödning. Det är dock en sanning med modifikation. Tillsammans med några vänner födde fick vi nämligen en liten travarbebis redan 1996. Det lilla stofölet fick namnet Jalas Aktris (Spotlite Lobell - Metha Prophet). Jalas står för Jenny, Allan, Lasse och Ankis, Aktris för att vi tog för givet att det skulle bli en stor stjärna.

Bakgrundshistorien till varför Trissan, som hon kallades, kom till världen är också bakgrundshistorien till varför Stall Celeber finns över huvud taget. Jenny tog nämligen upp ridningen efter att sista barnet i Nilsson-skaran föddes 1992. Hon hamnade i ett stall som drevs av ovan nämnde Lasse och Anki. Det slumpade sig så att en äldre man som ägt Metha Prophet tidigare och avlat på henne började bli för gammal för att hålla på med uppfödning. Han frågade om inte Lasse och Anki ville ta över hästen och de i sin tur frågade om inte vi ville vara med på en avkomma. Vi började betäcka redan 1994, men då blev hon inte dräktig. När hon inte blev dräktig var vi ändå sugna på att ha travhäst så av den anledning köptes Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus).

Hur gick det då för Trissan? Blev hon den där världsberömda aktrisen vi trodde att hon skulle bli? Om vi inledde detta inlägg med att medge en liten lögn kanske vi ska försöka hålla oss till sanningen framöver. Jalas Aktris gjorde ingen större succé på tävlingsbanan, men hon var ingen katastrof heller. Hon tog några segrar, sprang in 84 000 kr och har en avkomma som sprungit in nästan det dubbla.


Bäst igen

Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) är återigen rankad som nummer 1 i Travronden bland de treåriga stona. Hennes prestationer räcker även till att slå de bästa hingstarna.

Hon är snabbast!
Hon är vinstrikast!

Vackrast är hon nog också!Livet är hårt

Ni kanske tror att livet som uppfödare till en unghäststjärna är glamouröst? Det är det inte. Det är hårt jobb. Travronden ringer, mailen fylls med gratulationer, vi far runt för att se loppen live, väl där får vi bära tunga priser och på vägen hem ringer fler journalister. Om succéen fortsätter kommer vi väl att bli utbrända fortare än vi kan säga "Svenskt Trav-Oaks".

Ett besök hos Tamla och Isabelle

Före loppet var vi nere hos Stall Walmann och hälsade på. Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) och ständige följeslagare Isabelle Ahlin var båda lugna inför loppet. De förstod nog redan då att det skulle gå bra idag med.


Efter loppet var Tamla inte speciellt trött men en dusch var uppskattad.


Vi ses om 14 dagar....

Superlativen börjar ta slut när det gäller Tamla Celeber

Ikväll startade Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) i ett lopp för 3-åriga ston på Solvalla. Inför meddelade tränaren Roger Walmann att hon inte var toppad på något sätt och att hon kanske var lite väl stor favorit. Sedan fick hon ett tufft lopp där hon blev hängande i tredje spår genom första kurvan och därefter fick hon gå i dödens. När de kom in på upploppet var det dock ingen snack om saken. Tamla Celeber övertog kommandot och gick i mål som solklar etta. Och Örjan Kihlström i sulkyn skötte jobbet precis så bra som han brukar!

 

Stall Celeber fortsätter njuta och ser fram emot Oaks-kval längre fram i september...


Travaaa

Idag har Katla Celeber (Look de Star-Amanda Celeber) och Faxy von Celeber (Order by fax-Judy Tim) med mammor bytt hage och fått en ny kompis med tillhörande mamma. Kompisen är en liten hingstunge (återkommer om namn) som inte var så kartig. Mammorna prioriterade det rikliga betet medan de små avverkade hela fältet i trav. Som de travade. Tack gode gud!

Tur!!

Vi på Stall Celeber kan väl anses vara utrustade med en del tur. För några år sedan så fick Jenny åka till TV4 och skrapa trisslott med allt vad det innebar. Dessutom så vann hon förra året en publiktävling på Solvalla. Priset var en tavla på Commander Crowe med tillhörande sko. I ärlighetens namn så har vi inte hittat någon bra plats för denna tavla. Så om någon är intresserad så skickar vi över tavlan. Maila över namn och adress och tavlan är din. När det gäller pengarna på trisslotten så är de tyvärr slut....

Att dagdrömma är ju tillåtet...

Ägnade eftermiddagen åt att titta på sändningen från Jägersro. Roligt för Kolgjini och Adielsson att äntligen få vinna Derbyt. Häftigt också att se Viola Silas (Lindy Lane) vinna Derbystoet på ett grymt imponerande sätt. I fyrans studio gnälldes det lite över att hon inte ställde upp i riktiga Derbyt. Det sas att hon hade haft god vinstchans och att ett vinnande sto är vad travet behöver. Vi håller med om att det vore roligt, men hoppas att det inte dröjer allt för länge innan det blir stovinst i Derbyt, en viss Tamla Celeber (Cantab Hall) är fyra år nästa år...

Tamla Celeber - Ons 8/9 - V64-3

På onsdag är det dags för Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) att göra sin första start efter senaste E3-vinsten. Det är ett lopp på Solvalla över medeldistans. Tamla Celeber startar från spår 8 och Örjan Kihlström sitter i sulkyn. Vi håller tummarna för att det blir femte raka!

 

Startlistan hittar du här och loppet sänds direkt i TV4 Sport, sändningen startar 19.00. Dessutom sänds hela V64-omgången kl 21.30 i TV4 Plus precis som vanligt.


Ganymedes Ikeline

Här kommer nästa inlägg i vår presentation av hästar vi ägt. Missat de första inläggen? Kika i kategorin "Hästpresentationer" i högerspalten så kommer du att hitta dem.


1996 köptes den då 1-åriga hingsten Ganymedes Ikeline (Sugarcane Hanover). Han sattes i träning hos Kjell Wallin och debuterade på tävlingsbanan som 3-åring. Ganymedes var inte helt enkel att ha göra med. Han led nämligen av, den för travare lite udda, åkomman hästskräck. Han trivdes helt enkelt inte bland andra hästar i loppen. Det är inte jätteofta man jublar när man får spår 15, men med Ganymedes var det bra för då fick han i alla fall vara ifred.

Karriären gick väl sådär. Han sprang in en del pengar, men var ingen stjärna. Vi ett tillfälle hade han slut på poäng. Kjell anmälde honom till ett B-lopp hemma på Sundbyholm, men han kom inte med. På chans och förlust slängdes det iväg en anmälan till ett lopp på Solvalla och vi hade sådan tur att han kom med. Så det bar av mot Stockholm med förhoppningar om en femte-sjätteplacering så han åtminstone fick lite nya startpoäng. Det slutade med en seger och 40 000 kr. Några veckor var han tillbaka i huvudstaden och vann på nytt, denna gång ett förstapris på 50 000 kr.

När det var dags att sälja Ganymedes köptes han av travtränaren Peter Untersteiner. Peter hade en son som behövde en häst att öva lite på. Denna son var en viss Johan Untersteiner, så ett och annat måste väl våran gamla Ganymedes ha lärt honom...


Det ultimata beviset på syskonkärlek?

Stall Celeber har som ni kanske vet två fölston; Judy Tim (Lindy´s Crown - Cissus) och hennes första avkomma Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim). I år har de varsitt stoföl. Judy Tims heter Faxy von Celeber (Order By Fax) och ägs av goda vänner till oss, men de går tillsammans med Amanda och hennes föl. Faxy och Amanda är alltså syskon. Idag när Jenny stod utanför hagen och tittade på dem såg hon att Faxy diade, även om de har börjat äta annan mat också är det fortfarande naturligt för dem att dia. Lite mer förvånande att hon inte diade av mamma Judy utan valde storasyster Amanda. Amanda verkade finna sig i situationen så de hade väl lite trevlig kvalitetstid sådär syskon emellan.

Dagens outfit

I alla bloggare bor det såklart en lite modebloggare. Även om vi främst är inriktade på trav och hästar vill vi ju inte vara sämre. Därför får ni här ta en titt på Saras outfit för kvällen (under dagen har jag varit iväg och då går jag, tro det eller ej, inte omkring i denna tröja).


Tröja inhandlad på Axevallas travbana i samband med Stochampionatet 2004. Foto: Daniel Olofsson.

Vad är då detta? Jo, givetvis en tröja med startlistan till ovan nämnda storlopp. Det var nämligen så att vi var (och är) såväl uppfödare som ägare till deltagaren Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim).

 


Foto: Daniel Olofsson.


Foto: Daniel Olofsson.

 

Hur loppet slutade? Suveränen Giant Diablo (Supergill) vann och Amanda Celeber slutade 5:a. Vi på Stall Celeber har inget emot en ny Walmann-seger i nästa års upplaga av de 4-åriga stonas största lopp...

 


RSS 2.0