Nytt kvalförsök

På måndag blir det nytt kvalförsök för 3-åriga Bitabs Celeber (S.J.'s Photo - Judy Tim).  Detta sker på hemmaplan i Eskilstuna och precis som förra gången med Tony Wallin bakom tömmarna. Vi önskar ekipaget och ägarna hos Stall BITAB lycka till!

Som om det inte räckte, under samma tävlingsdag finns det fler celebra intressen, mer om det i senare inlägg!

Einar Celeber oplacerad

Gårdagens V65-omgång på Jägersro innebar dessvärre att Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) slutade oplacerad.


Gabriella Celeber - Lör 2/4 Bergsåker - V75-5

Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) slog som bekant på dubbla galopper i comebacken förra veckan. Inte alls vad vi hade önskat, inte minst med tanke på att hon har ont om startpoäng (grundas på resultaten de senaste fem loppen, ju bättre resultat desto bättre poäng och desto lättare att komma med i lopp). Gissa om vi blev förvånade när kom med i ett V75-lopp på Bergsåker på lördag! Hon startar från spår 1 och i sulkyn hittar vi en gammal bekant, nämligen Tony Wallin. Det blir en lång resa från Halmstad upp till Sundsvall, vi hoppas verkligen att vi får lön för mödan.

Startlistan hittar du här och loppet sänds dels live i TV4 Plus och dels i ett sammandrag i TV4 med start kl 18.00.

Tamla Celeber ska få ett helsyskon

Efter en hel del funderande är det nu bokat och klart: Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) kommer i år att betäckas med Cantab Hall (Self Possessed). Det innebär att om allt går som planerat får Tamla Celeber ett helsyskon våren 2012!

Einar Celeber - Tis 29/3 Jägersro - V65-6

I tisdagens sista V65-lopp hittar vi 7-åriga Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). Det är kort distans som står på prgrammet och kör gör Marko Hakkarainen, ekipaget startar från spår 4.

Starlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport där sändningen startar kl 22.00.

Allt på en gång

De senaste veckorna har säsongen tagit fart på allvar med starter på så gott som alla fronter. Som det ser ut nu lär det forsätta i samma stil de kommande veckorna. Det pratas om starter för Tamla, Idabel, Hugo och Einar. Inte nog med det, det ryktas dessutom om tv-framträdanden och tidningsintervjuer. Det gäller att hålla koll på Celeber-bloggen framöver!

Dubbla galopper

Först slog hon på en startgalopp vår Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim). Därefter höll hon sig i trav i ett och ett halvt varv, för att avslutningsvis galoppera igen. Barfota runt om, nja det var med facit i hand kanske ingen bra idé. Vi får försöka igen.

Gabriella Celeber - Tors 24/3 Åby - Lopp 5

Ikväll är det dags för Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) att göra sin första start efter flytten till Lädhekorpi. Eftersom hon har krånglat lite tidigare hoppas vi att saker och ting ordnat upp sig så att hon kan göra sig själv rättvisa. Björn Goop kör och på nummerbrickan återfinns en 2:a.

Startlistan hittar du här.

Efterlängtad årspremiär

Travnet rapporterar att Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) ska inleda sin 4-årssäsong på Axevalla den 5 april. Vi hoppas förstås att det blir början på ytterligare ett fantastiskt Tamla-år.

Einar Celeber fast med krafter kvar

Gårdagens tråkiga vad att Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) slutade oplacerad på Halmstadtravet. Gårdagens roliga var att han satt fast och såg ut att ha en del krafter kvar, anledning till förhoppningar inför kommande starter alltså.

Einar Celeber - Mån 21/3 Halmstad - V65-1

För tillfället är det så många celebra starter på gång att det är svårt att hinna med, men vi ska inte klaga, vi hoppas att det fortsätter så.

Ikväll startar Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) över kort distans i Halmstad. I sulkyn sitter Stefan Söderkvist och ekipaget har tilldelats spår nr 6.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport, sändingen startar 21.30.

Vinstrikaste uppfödare 2010

I travronden nr 22 finns en sammanställning över landets mest vinstrikaste uppfödare 2010. På plats nummer 19 kan man hitta Stall Celeber med en total vinstsumma på 3 334 200. Vad som är ännu roligare är att om man tittar på snitt per uppfödning så hamnar vi på en hedrande 3:e plats. Först i den listan är Peter Leeb (Iceland). Samme Peter visste tidigt att Celebers uppfödningar var att satsa på. Han äger ett fölsto som är vår allra första uppfödning Jalas Aktris (Spotlite Lobel-Metha Prophet). Lycka till säger vi.

MVG och Klart godkänt

Igår debuterade Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber). Körande Tony satsade på en saftey start och när alla positionerat sig låg hon sist utvändigt. Hon lät sig inte bekommas av några störningar på vägen och när upploppet kom plockade hon fram en rätt så hygglig spurt och slutade 3:a på tiden 18,9. Vi är mycket nöjda.


Idabel i långvagn strax före värmningen

Hugo Celeber (Coktail Jet- Judy Tim) var också han ute och luftade lungorna. För hans del var det viktigt för oss att allt fungerade. Han uppträdde lungt och sansat och travet var mycket bättre än tidigare. Han slutade 6:a på tiden 17,7. Det bådar gott.

Frysmärkning

Nu händer det mycket. Två hästar till start imorgon och idag har det varit frysmärkning för ettåringarna. Som vanligt skötte sig både frysmärkarna och 1-åringarna exemplariskt.


FryslådanGoldwell får sin märkning

Hugo Celeber - Tors 17/3 Eskilstuna - Lopp 10

Torsdagen bjuder på årspremiär för 4-åriga valacken Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim). Efter en lite strulig fjolårssäsong håller vi tummarna för att de stämmer bättre för honom i år.

Startlistan hittar du här.


Idabel Celeber - Tors 17/3 Eskilstuna - V65-3

På torsdag är det dags för debut för 3-åriga Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber). Premiären sker på hemmabanan Sundbyholm med Tony Wallin i sulkyn. Eftersom vi är båda ägare och uppfödare blir det dubbelt nervöst!

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport kl 23.30.

Våren?

Varför har all snö samlats hos oss?Summering av februari

Eftersom det är Sara som skriver dessa summeringar glömdes februari bort i månadsskiftet p.g.a. Vasaloppsförberedelser. Bättre sent än aldrig!

Starter under februari
10 februari var Einar Celeber 6:a och fick 4 500 kr
15 februari var Einar Celeber 4:a och fick 8 000 kr
24 februari var Einar Celeber oplacerad
Totalt 3 starter: 0-0-0
Totalt insprunget: 12 500 kr
Genomsnittlig prissumma per start: 4 167 kr
Premiär och årspremiär

På fredag går det att läsa starlistor....Undrar hur de kommer att se ut?Kan de här två vara med tro och kanske någon mer?

Rapport från ASVT

Medan en del var i Dalarna så var andra från Stall Celeber på ASVT:s årsstämma. Intressant att lyssna på ST:s Hans Ljungqvist och ATG:s Remy Nilson. De fick nog också med sig en hel del hem efter den livliga och engagerade diskussionen som följde. Samtal kommer att fortsätta mellan ST och ASVT angående förbättring för uppfödarna.

På kvällen var det middag med mat och dryck, prisutdelningar, dans och karaoke. Vilka talanger det finns i föreningen. Idol skulle vara gröna av avund om de visste.

Här är några bilder på stämmodeltagare som jag hade äran att dela bord med.

   

Anders Karlsson (Annicka) & Katrin Erikson (von) Madelene & Torbjörn Ohlzon (Zon) därefter
Håkan Karlsson (Annicka) & Ylva Lindh (Simb) och slutligen Bengt-Åke Nyberg (Spotlite Lobel & Flirtin Man) & Jenny Nilsson(Celeber).

Genomfört Vasalopp

Det blev ingen pallplacering för Sara men loppet genomfördes enligt plan. Sluttiden blev 11:57:28, vilket innebar att hon var 1 409:a av damerna i mål. Enligt rapporter gick hon i mål med stumma ben men med ett gott humör. Stolta föräldrar och bröder gratulerar. 


Sara - Söndag den 6:e mars - VASALOPPET

Efter ett och ett halvår av förberedelser börjar det dra ihop sig. På söndagmorgon ställer Sara sig i starled 10 och påbörjar den långa färden från Sälen mot Mora...


ASVT:s årsmöte

Till helgen är det dags för avelsföreningens årsmöte. Mötesförhandlingar på dagen och lite festligheter på kvällen. I samband med festligheterna kommer det att delas ut priser. Stall Celeber har genom vår uppfödning Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) förärats med två priser. Först årets klassiska vinnare och sedan årets auktionshäst. Så nu slipas det på tacktal.

RSS 2.0