Nyhetsvärde

Man vet att man har fött upp en riktig stjärna när minsta lilla spårlottning ger eko i travets nyhetsflöde.

Hur tänker Örjan?

Örjan Kihlström brukar få beröm för att han är taktisk och smart, men den här gången undrar vi hur han tänkte. Är inte Tamla Celeber alltid det självklara förstavalet?

Hugo Celeber - Tis 31/5 Eskilstuna - Lopp 3

4-åringa Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) som vi själva fortfarande äger ska ut och visa upp sig på sin hemmabana. Tillsammans med Tony Wallin ger han sig iväg från spår 5 bakom startbilen.

Startlistan hittar du här.

Hårt arbete

Vi lägger ner en hel del tid på att bevaka stoet sista dagarna före fölning. Man har helt enkelt fullt upp.....


Intensiv dag för såväl föl, sto som uppfödare

Det har varit en intensiv dag för alla inblandade efter fölningen i morse. Mamma Amanda släppte efterbörden efter lite hjälp på traven, Lillen har varvat mellan mat och sömn hela dagen, telefoner har ringt och namnförslag har diskuterats.

Nu ser allt lugnt ut, en trött uppfödare och fölmorska har precis satt sig i bilen hem med siktet inställt på lite välbehövlig sömn. Nu håller vi alla tummar för att det även fortsättningsvis flyter på så kommer det mer rapporter vartefter.

Startgalopp för Bitabs Celeber

Efter att ha inlett tävlingskarriären med två pallplaceringar var det återigen dags att ge sig ut på banan för 3-årige Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim). Dessvärre återupptog han sina dåliga vanor från kvalloppen och kastade sig i galopp i starten. Tråkigt, men det är bara att bita ihop och komma igen!

En ny Celeber

I natt 03.45 födde Amanda Celeber (Express Ride-Judy Tim) sitt fjärde föl och sin första hingst (Kadabra). Ytterligare rapport kommer senare men en liten bild kan vi bjuda på när underverket är några timmar gammal.


Nähä

Lite snopet får vi konstatera att det inte blev någon bebis under det gånga natten. Fortsättning följer...

Nu är det nära

Juvret är fyllt, i natt vankade Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) runt hela natten och allt tyder på att det är riktigt nära. Tredje natten framför övervakningskameran väntar, blir det tredje gången gillt?

Bitabs Celeber - Tors 26/5 Örebro - Lopp 1

Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) tar en tripp till Örebro för att delta i ett 3-åringslopp över 2 100 meter. Kör gör som vanligt Tony Wallin och ekipaget har tilldelats nummerbricka 4. All lycka till önskar vi på Stall Celeber till ägarna i Stall Bitab!

 

Startlistan hittar du här.


Snart

Inget är som väntans tider...

Ingen montesuccé för Einar Celeber

Einar Celebers (Express Ride - Judy Tim) startade i monté under gårdagens tävlingar på Åby, men dessvärre slutade han oplacerad. Bättre lycka nästa gång?


Varför Nisse??

Idag är det inte roligt att vara travöstgöte. Man blir ledsen och förbannad!!

Drottning Silvias Pokal 2011


Einar Celeber - Tors 19/5 Åby - Lopp 10

Så har det blivit dags för montédebut för vår uppföding Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim). Starten sker från 40 meters tillägg med Maia Lädhekorpi i sadeln. Vi önskar ekipaget all lycka!


Startlistan hittar du här.


Dött lopp

Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) var favorit på Eskilstuna igår. Hon fick ganska snart överta ledningen och allt såg betryggande ut, men på upploppet kom Fritiof Piraten farande (vad gjorde han där, blev inte han relegerad redan 1910?)och målfotot kunde inte skilja dem åt. Tony var inte riktigt nöjd med henne och hon kommer att få en lite genomgång för att se om något fattas henne. Vi är förstås ändå glada över vår prinsessa.


Hugo Celeber blev trea

Hugo Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) slutade trea på tiden 16.7. Kusken Tony Wallin tyckte att han bjöd till och utvecklats ytterligare ett snäpp. Vi är glada för den positiva trenden och håller tummarna för nya framsteg.

Idabel Celeber - Tis 17/5 Eskilstuna - V65 - 3

Så var det åter dags för ett travlopp. Den här gången är det Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) som ska ut och mäta krafterna mot åtta stycken av sina kullsystrar och bröder. Hon har åter lottats till spår två och vi håller tummarna på plats.


Hugo Celeber - Mån 16/5 Färjestad - Lopp 7

Måndagen bjuder på ny start för 4-åriga Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim). Tony Wallin styr iväg från spår 2 i loppet som sträcker sig över 2 140 m. Heja! Heja!

Startlistan hittar du här.

Trevlig läsning

Travnet skriver om hur Tamla krossade motståndet från dödens, Travronden konstaterar vem som innehar drottningskronan och Aftonbladet skriver om lovorden från expeterna samt bjuder på en intervju med en av ägarna.

She did it again

Tamla Celeber (Cantab Hall-Amanda Celeber) visade igår att hon fortfarande är kullens Drottning. Nervöst var det när hon hamnade först i andraspår och Ludde drog på som han bara han kan göra. Men när upploppet kom var det hon som sin vana troget drog ifrån sina kullsystrar. Tiden slutade på otroliga 1.13.0.


Fint pris fick uppfödarna också

Veckans skördDet här har kommit sista tiden...

Rund om magenAmanda Celeber 10 dagar före beräknad fölning. Man skulle kunna säga att hon är tjockast på mitten.


Tamla Celeber - Tors 12/5 Åby - V75-1

Imorgon är det dags. Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) ska försöka plocka ytterligare en storloppsseger när det drar ihop sig till Drottning Silvias Pokal. Dessutom bjuder tävlingarna på Åby på en extra V75-omgång.

Startlistan hittar du här och loppet sänds i TV4 Sport, live kl 19.00 och med sammandrag kl 22.00.

Stall Celeber på dressyrtävling

Stall Celeber sponsrade i helgen sin första dressyrtävling. Segern i MSVB:4 gick till Linda Philipsson på Costner. De belönades med b l a med blommor och ett fint segertäcke.

    


Bitabs Celeber slutade tvåa

Bitabs Celeber (S.J.´s Photo-Judy Tim)blev idag favorit i lunchloppet på Lindesberg. Han hamnade i rygg på ledaren och efter ett varv gick han ut utvändigt men kunde inte plocka ner ledaren (Mellbys Vagabond). Båda hästarna var bra, de avslutade sista 500 på 12.5. Vad månde det bliva?

Bitabs Celeber - Mån 9/5 Lindesberg - Lunchtravet

På måndagens lunchtrav gör Bitabs Celeber (S.J's Photo - Judy Tim) karriärens andra start. Vågar vi hoppas på karriärens andra seger? Sändningen börjar kl 12.00 i TV4.

Summering av april

April har varit en bra månad i Uppfödare Celebers liv. Tamla har kommit ut på tävlingsbanorna och förgyllt vår vardag. Dessutom har fyra stycken av våra uppfödningar vunnit lopp varav Tamla och Idabel tagit två segrar var.

2 april var Gabriella Celeber 1:a och fick 100 000 kr
4 april var Hugo Celeber 4:a och fick 5 000 kr
4 april var Idabel Celeber 1:a och fick 20 000 kr
5 april var Tamla Celeber 1:a och fick 50 000 kr
14 april var Gabriella Celeber oplacerad
17 april var Idabel Celeber 1:a och fick 40 000 kr
19 april var Einar Celeber oplacerad
28 april var Tamla Celeber 1:a och fick 80 000 kr
28 april var Bitabs Celeber 1:a och fick 10 000kr

Totalt 9 starter: 6-0-0
Totalt insprunget: 305 000 kr
Genomsnittlig prissumma per start: 33 888 kr
Fölningen närmar sig

Nu är det två veckar till Amanda Celebers beräknade fölning. Boxen är skurad, föllådan uppdaterad och kameran uppsatt. Nu är vi redo!

On Track Mosquito - fre 6/5 Rättvik- lopp 2

On Track Mosquito (Opus Viervil-Belinda Celeber) är en häst som vi håller ögonen på eftersom vår Judy Tim är mor till Belinda Celeber. Imorgon gör han debut på Rättvik i lopp 2 från spår 11 i ett ST:s unghästlopp. Vi håller tummarna för hästen, uppfödaren, tränaren och ägarna.


Rapport från Solvalla

Resultatet från Solvalla blev för Idabel Celeber (Gentle Star-Amanda Celeber) en femte plats. Hon gick som vanligt iväg försiktigt och hamnde tredje ytter. När upploppet närmade sig och "alla" hade styrt på i tredjespår låg hon nästan sist. Spurten plockades fram och hon tog en del placeringar, sluttiden stannade på 16,0.

Hugo Celeber (Cokteil Jet-Judy Tim) gick iväg bra och fick vinnarhållet, han kämpade även bra i slutstriden och tog en fjärdeplats.

Båda hästarna sänkte sina rekord och fungerade bra. Vi är nöjda med båda två.


Montékval

Einar Celeber (Express Ride-Judy Tim) ska kvala i monté hemma i Halmstad på torsdag. Maija Lähdekorpi sitter säkert i sadeln.

Hugo Celeber - Ons 4/5 Solvalla - Lopp 11

Även Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) startar på Solvalla imorgon. Han har också startnummer 2 i sitt lopp och körs av Tony Wallin.

Idabel Celeber - Ons 4/5 Solvalla - DD-1

3-åriga Idabel Celeber (Gentle Star - Amanda Celeber) besöker huvudstaden för att tävla om 100 000 kr i Vårfavoriten. Tony Wallin kör och ekipaget startar från spår 2 bakom vingen.

 

Startlistan hittar du här och loppet sänds live i TV4 Sport där sändningen startar kl 19.30.


Gabriella slutade oplacerad

Man kan inte vara bäst jämt...

Gabriella Celeber - Mån 2/5 Mantorp - V65-6

Idag är det dags för Gabriella Celeber (Coktail Jet-Judy Tim) att göra ett nytt försök i Diamantstoet. Vi hoppas att hon rykt upp sig sedan förra gången och inte galopperar och inte slutar springa före mållinjen. Hon startar från spår 8 och har fått en för Celeber känd kusk i vagnen, Örjan Kihlström. Loppet går som vanligt att se i TV4-sport som sänds ikväll 21.30.

RSS 2.0