Summering av året

Det bästa året i Stall Celebers historia har nått vägs ände. Nedan följer en sammanställning över samtliga tävlingshästars resultat. Senare kommer vi i bästa kvällstidningsstil att publicera utmärkelser i stil med "Årets inredningstips" och "Årets bild", men här håller vi oss till kalla fakta.

Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) blev förstås årets vinstrikaste bland våra uppfödningar med 2 925 000 kr insprunget.
På en andraplats kom Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) med 320 500 kr på lönekontot.
Gabriella Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) skrapade ihop 56 700 kr.
Hugo Celeber (Coktail Jet - Judy Tim) fick nöja sig med 32 000 kr.

Totalt har de här fyra sprungit in imponerande 3 359 200 kr vilket ger ett helt sjuk snitt på 839 800 kr per häst som kommit till start. Även om Tamla Celeber är den stora stjärnan så har faktiskt samtliga vunnit lopp och tillsammans har den på 50 starter fått ihop 16 vinster, 3 andraplatser och 6 tredjeplatser.

Som ni märker har vi Tamla Celeber och kretsen kring henne att tacka för mycket. Som vi nämnde inledningsvis är 2010 det bästa året i Stall Celebers drygt 15-åriga historia. Vi passar på att njuta av framgångarna eftersom vi inser att det kan bli svårt att toppa, även om vi såklart har en del förhoppningar på Tamlas 4-årssäsong.Tamla Celeber efter segern i Oaks.


Summering av december

Årets sista månad har inte bjudit på så mycket action bland de celebra starthästarna...

Starter under december
14 december var Einar Celeber 3:a och fick 12 000 kr

Totalt: 1 start: 0-0-1

Totalt insprunget: 12 000 kr

Genomsnittlig prissumma per start: 12 000 kr


Einar Celeber struken

Ikväll skulle Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) startat på Solvalla, men han har tyvärr blivit struken.


Einar Celeber - Ons 29/12 Solvalla - V64-1

På onsdag är det dags för 2010 års sista Celeber-start. Den står Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) för på Solvalla. Björn Goop kör från spår 10, loppet går över medeldistans och vinnaren belönas med 60 000 kr.

Startlistan hittar du här och loppet sänds direkt i TV4 Sport där sändningen startar 19.00 samt i TV4 Plus med start kl. 21.30.

Gräva gräs i Kimstad

Bara för att det har råkat komma en halvmeter snö så betyder det inte att hästbarnen inte är hungriga längre. I väntan på att det ska läggas ut hö i hagen får man ta saken i egna händer och börja gräva.


Här är det Faxy von Celeber (Order By Fax - Judy Tim) som är på jakt.Det var nog ganska begränsad jaktlycka har vi en känsla av. Det mest påtagliga resultatet var att Faxy förvandlades från travhäst till snögubbe:


Stall Celeber önskar God Jul

Det blev ingen vintrig häst i tomteluva, men vi vill ändå passa på att önska alla våra läsare en riktigt god jul! Njut av maten och klapparna för det ska vi göra, knappt en häst i sikte på hela dagen. Allt för länge ska vi dock inte låta travet vara. På annandagen blir det besök på Solvalla för en härlig V75-omgång med jackpot och i mellandagarna ska vi försöka knåpa ihop en årskrönika till bloggen.

God Jul! 


Amanda Celeber

Då var det dags att fortsätta på presentationen av hästar vi har och har haft. Den som vill läsa tidigare hästpresentationer hittar dessa i kategorin med samma namn.

1999 betäcktes vår tidigare tävlingshäst Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus) för första gången och våren därpå föddes Amanda Celeber (Express Ride). Som de nybörjaruppfödare vi var hade vi inte riktigt koll på hur Judy skulle se ut när hon närmade sig fölning. Bättre då att ta det säkra före det osäkra. Det resulterade i att Jenny sov i bilen utanför stallet, med klockan på ringning en gång i timmen, i ungefär två veckor. Inte fick hon lön för mödan heller. När fölningen väl satte igång satt Jenny hemma i villan och sjöng "Ja må du leva" för äldsta sonen som fyllde 10. Lite snopet när man offrat en halv månads sömn.

Tyvärr var den förlorade sömnen en bagatell i sammanhanget. Bara något dygn gammal blev Amanda sjuk. Sina första veckor i livet tillbringade hon därför på Strömsholms Djursjukhus. Ett tag var det högst oklart om hon skulle klara sig, men hon repade sig och blev så småningom en riktigt livskaftig liten krabat.

Dryga halvåret gammal bar det av till Irland där Amanda tillbringade ett och ett halvt år. Hon kördes in och skolades in i livet som travhäst. Tillbaka i Sverige sattes hon i träning hos Kjell Wallin utanför Eskilstuna där tävlingskarriären tog vid. Innan den avslutades i början av 2006 hade det trillat in nästan en miljon på kontot och vi kunde skryta om Solvalla-segrar, tredjeplats i Svenskt Trav Oaks, femteplats i Stochampionatet och deltagande i finalen i Breeders Crown för 4-åriga ston. Inte illa för att vara Celebers första uppfödning!

Efter pensioneringen återvände Amanda till stallet i Svärtinge utanför Norrköping. Våren 2007 födde hon ett stoföl i samma box som hon själv fötts sju år tidigare. Detta stoföl var en viss Tamla Celeber (Cantab Hall). Mer om henne och Amandas syskon i senare inlägg!Motvilliga tomtehästar

Häromdagen kom jag (Sara) från Lund till mamma och pappa i Norrköping. Julen står för dörren och jag tänkte att även bloggen skulle få sin beskärda del. Så jag föreställde mig en fin bild, förslagsvis på Judy Tim (Lindy´s Crown - Cissus) eftersom hon är äldst och lugnast och därmed mest lättfotograferad. Planen var att leta fram hästomteluvan med hål för öronen som min första ponny hade. Med den på huvudet skulle Judy titta in i kameran och spetsa öronen samtidigt som snön tindrade i bakgrunden.

Jag borde förstås åt vilket håll det barkade när tomteluvan inte fanns att hitta. Min mor sa något om att mycket ryker när hon storstädar. Jag ger inte upp i första taget, så jag tänkte att en vanlig tomteluva som jag placerar mellan öronen blir säkert nästan lika bra. Jag åkte ut till Norsholm där vi har avelshästarna. Pulsade genom en halvmeter snö. Konstaterade att just idag hade gänget bestämt sig för att ställa sig med ett gäng kraftledningar i bakgrunden. Knäppte ett testkort och konstaterade att fotoljuset kanske inte var det bästa, men skam den som ger sig. Den följande kvarten ägnade jag åt att gå efter hästarna, göra magplask i snön, försöka hålla ordningen på zoomen samtidigt som ett föl bet mig i rumpan och Judy inte visade det minsta intresse för att vara utklädd till Celeber-bloggens egen tomtemor. Sen bestämde sig kamerabatteriet för att det var för kallt och la därför ner all verksamhet.

Så ni som vill se den där fina bilden jag nämnde inledningsvis, ni får försöka se den för ert inre och ni andra får hålla till godo med bilderna nedan.


Vacker så det förslår!


Det går knappast att missta sig på Judys entusiasm.


Det var ju inte riktigt så här jag hade tänkt mig.


Fotografen blir distraherad av Judys dotter Faxy som är lite nyfiken på om kameror är ätbara.


Och bättre än så här blev det inte.

Intervju med Tamlas ägare

Travnet bjuder på en intervju med Marcus Lindgren, en av Tamla Celebers ägare. Ni ser intervjun här.


Hugos höst

En av anledningarna till att våra tävlingshästar inte fungerar är att de står på skadelistan. I Hugo Celebers (Coktail Jet-Judy Tim) fall så har han travat lite knackigt samtidigt som han varit okoncentrerad. Det har lett till att han nu är kastrerad och att han har dessutom gjort ett besök hos veterinär Jonas Tornell. Hugo biter ihop vid böjprov så där har han inte visat någon hälta. Efter ytterligar undersökningar hittades ändå lite skavanker som nu är åtgärdat. Så nu står lite vila på programmet för att i januari starta upp lite tung träning. Så hoppas vi på ett bra 2011.

Äntligen en pallplacering för en Celeber-häst

Egentligen ska vi inte klaga. Efter Tamla Celebers (Cantab Hall - Amanda Celeber) fantastiska framgångar detta år kan vi inte vara annat än nöjda. Men sedan segern i Oaks har Tamla Celeber påbörjat vinterträningen och de andra Celeber-hästarna har fått hålla ställningarna på tävlingsbanorna runt om i landet. Det har resulterat i 2 000 insprungna kronor på de senaste sex staterna vilket i ärlighetens namn har känts sådär. Därför blev vi lite extra glada över Einar Celebers (Express Ride - Judy Tim) tredjeplats på Jägersro igår!


Lennart Ehlinger har hastigt gått bort

Vi har nåtts av beskedet att Tamlas delägare Lennart Ehlinger hastigt gått bort. Det är väldigt svårt att förstå att en man mitt i livet inte längre finns bland oss. Vi minns glädjen vi kände tillsammas med Lennart, Maureen och hans föräldrar efter Tamlas E3 seger. Vi satt på hotellet och såg Tamlas lopp om och om igen. Vi tänker på er och övriga vänner i denna svåra stund.


Einar Celeber - Tis 14/12 Jägersro - Lopp 4

På tisdag är det dags för 6-åriga hingsten Einar Celeber (Express Ride - Judy Tim) att göra ett nytt försök på ovalen i Malmö. Denna gång från spår 10, över medeldistans, med Stefan Söderkvist i sulkyn. Vi önskar ekipaget all lycka till!

 

Startlistan hittar du här.


Nya nomineringar

Idag damp det ner ett nytt gyllene kuvert. Ny inbjudan till Hästgalan. Gissa om vi är stolta när vi nu är nominerade till ÅRETS UPPFÖDARBRAGD. Tänk som det blivit.

Hästgalan

Nu har vi fått en inbjudan till Hästgalan 2011. Den ser vi fram mot.

Vinternumret

Nu har allvaret börjat med att hitta en ny avelspartner till Amanda.

Vart har Cantab Hall tagit vägen?

Tamla Celeber nominerad till årets häst

Häromdagen rapporterade vi att Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) nominerats tills årets sto inför travgalan den 14 januari. Någon dag senare trillade nomineringen till årets 3-åring in vilket kändes ganska väntat. Däremot var förvåningen stor igår när en bekant ringde och frågade om vi sett lunchtravet. Det hade vi inte, nog för att vi är travintresserade, men vi sitter inte hemma och bevakar alla sändningar nu när fyran visar trav två gånger om dagen. Igår var det onekligen en miss eftersom nomineringarna till årets häst offentliggjordes. Fyra kandidater där Tamla Celeber är en av dem! Nu får folket rösta med start den 23 december. Så i år blir det inga julklappar i familjen Nilsson, vi planerar att ringa upp sparpengarna...

Veterinärbesök

Gabriella celeber (Coktail Jet-Judy Tim) har varit hos veterinären för att försöka utröna varför hon inte riktigt orkar. Vi har undersökt halsen och tagit EKG. Det visar inte på något konstigt, så nästa vecka kommer hon att få genomgå ytteligare en undersökning. Då kommer hon att få ta prov på sina lungor. Så nu får vi ser om det ger något.Fina minnen

Ett litet kollage från årets Kriterium och Oaks som lyser upp i vintermörket.


Summering av november

November har varit en ganska mörk månad, i dubbel bemärkelse. Visst förstår vi att våra uppfödningar inte kan vinna storlopp och inkassera miljonbelopp varje månad, men det vore roligt om de lyckades hålla sig i rätt gångart och bli placerade. Men det är så här travlivet är, vi tar nya ta tag och kommer igen!

Starter under november

17 november var Gabriella Celeber oplacerad

28 november var Einar Celeber oplacerad

 

Totalt: 2 starter: 0-0-0

Totalt insprunget: 0 kr

Genomsnittlig prissumma per start: 0 kr


RSS 2.0