Judy Tim

Med början i detta inlägg kommer vi att presentera hästar vi har och hästar vi har fött upp. Kanske kommer det också att bli några ord om de hästar som Stall Celeber köpte in innan uppfödningen kom igång och som sedan har sålts vidare.

Den allra första hästen var Judy Tim (Lindy's Crown - Cissus). Hon köptes som 1-åring hösten 1994 med hjälp av Kjell Wallin som hon också sattes i träning hos. Innan hennes tid på Wallins gård utanför Eskilstuna var över hann det bli 4 segrar, 226 300 kr insprunget och deltagande i 1997-års final av Drottnings Silvias Pokal.

Judy var en väldigt kapabel tävlingshäst, men drömde nog i smyg om en karriär som galoppör. Totalt gjorde hon 53 starter och galopperade i 28 av dem. Ofta lyckades hon bli placerad i alla fall, men man kan anta att resultaten hade blivit bättre om hon hållt sig i rätt gångart. En gång minns vi särskilt tydligt. Det var i september 1997 och Judy var med i en V75-final. Det var 110 000 kr i förstapris och Allan var på plats på Åby utanför Göteborg för att se loppet. Jenny hade gärna följt med, men Sara hade precis fyllt år och skulle ha 9-årskalas. Lagom till att loppet sänds i TV börjar kalasgästerna trilla in. Jenny gör sitt bästa för att hälsa på barn och färldrar samtidigt som hon försöker hålla koll på hur det går för Judy. När hästarna kommer in på upploppet är det med Judy i ledningen och det ser hur bra som helst ut. Då kastar hon sig, helt omotiverat, i galopp och blir därmed diskad. Någon tid att deppa fanns dock inte. En viss nybliven 9-åring var nämligen betydligt mer intresserad av tårta och paket än av travhästar...

Judy gjorde sin sista start hösten 1998 och gick sedan till avel. Även om karriären på tävlingsbanan var helt okej får vi lov att säga att hon lyckas bättre som avelssto. Dottern Amanda Celeber (Express Ride) deltog i tre årgångslopp, sonen Einar Celeber (Express Ride) har flera V75-vinster och är miljonär och dotterdottern Tamla Celeber (Cantab Hall) har minst sagt imponerande meriter. Men eftersom Judy fortfarande finns i vår ägo och det är vi som tagit föl på henne kommer ni få höra mer om hennes avkommor i kommande inlägg!

 


Judy tillsammans med årets avkomma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0