Tamla Celeber ägde E3-finalen

Det finns så mycket att säga så det är svårt att veta i vilken ände man ska börja. Tamla Celeber (Cantab Hall - Amanda Celeber) vann enkelt stonas E3-final, trots punktering sista halvvarvet, och tjänade därigenom 650 000 kr. Med den summan på konto passerade hon mamma Amanda Celeber (Express Ride - Judy Tim) när det gäller insprugna pengar. Amanda sprang på sin tid in 874 000 kr vilket inte är särskilt dåligt det heller. Tamla är nu Stall Celebers andra miljonär, den andra är Einar Celeber. Värt att lyfta fram är dock att Tamla är tre år och har gjort sju starter, med andra ord har hon i genomsnitt tjänat mer än 100 000 kr per start. Mer om själva loppet hittar du här.

Att det dessutom var en ljuvlig kväll med strålande sol och en tempratur en bra bit över tjugogradersstrecket långt in på kvällen gjorde det knappast till en sämre upplevelse.

Som Jenny sa när hon intervjuades i vinnarcirkeln; när Stall Celeber bildades i mitten på 90-talet var målet att ha en V75-vinnare och en vinnare i ett årgångslopp. Nu kan vi bocka av båda dessa punkter, även om vi inte längre äger Tamla är vi minst lika stolta som uppfödare.

Bilder och mer detaljer kommer förhoppningsvis upp i helgen!

Dessutom ska vi hitta nya mål. Vad smäller högre än årgångslopp? Det spontana svaret är självklart Elitloppet. Uppfödning eller egenägd deltagare i svensk travsports största lopp vore inte helt fel. Det är faktiskt helt okej om det tar ytterligare femton år innan vi kan bocka av det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0